torsdag 4 augusti 2011

På ett ben på tredje lång

Pinsamt lite matlagning har det blivit de senaste veckorna. Men det är väl så det ska vara på semestern? En naturlig följd av denna brist (eller är det tvärtom?) är att det genererar desto mer uteätande.

I söndags tog vi oss över Masthugget ner till Bar Flamingo som huserar på tredje lång (Oakley's lokaler). En grillad brunch väntade oss! Jag är ju som sagt en självutnämnd expert på detta med Göteborgska bruncher. På senaste tiden har brunchen lyst med sin frånvaro i mitt liv och efter djupa funderingar tror jag att vet exakt varför. På buffé blir det liksom lite för mycket.. Allt på en gång, så mycket som möjligt, och det mest varierande sakerna. Och eftersom jag inte har några som helst mentala spärrar lämnar brunchen någon form av inte-helt-nöjd-men-illamående-känsla efter sig.

Därför blev det en trevlig överraskning på Flamingo. En mindre buffé med grilltillbehör, bland annat potatissallad, feta-och vattenmelonsallad, grönsallad, oliver, några olika röror, oliver och bröd. Till detta beställer du vad du önskar från grillen, det finns grönsaker, olika grillvänliga ostar, kryddiga korvar, ribs, kyckling att välja på. Smaskens! Vi valde en vegetarisk och en icke-vegetarisk grillbricka och fick in lite av varje. Grillat är ju som bekant godast och tillbehören gjorde verkligen sitt till. Feta- och melon, mmmm.

köttfest för yours truly...

...ostfest till min bättre hälft...

...och grillade veggies till oss båda.

Fräscha tillbehör!

Det finns olika juicer som ingår i priset (159 kr tror jag), men du kan även köpa till något starkare och du känner att du behöver en återställare (eftersom du var på Bar Flamingo även kvällen innan). Som sagt, en brunch med mindre men desto bättre utbud, och det föll mig i smaken! Speciellt det grillade satt som en smäck på söndag förmiddag. Och mätt blev man, tro mig. Om jag ska anmärka på något så saknade jag något sött efter maten, bara något litet...

Flamingo är inte bara ett brunchställe utan krog/bar/klubb, läs mer här, eller dyk bara upp och ta en titt (eller en öl eller tio). Vill du äta på kvällstid rekommenderas bordsbokning.

Så, gå ut och roa er nu ungdomar! Själv var jag ju där förra helgen så nu måste jag vila en månad eller två.

10 kommentarer:

 1. Hey, man kan ju inte vara bäst jämt ;-) Det är skönt att slippa svettas i köket lite och få äta ute.
  När det gäller pilgrimsmusslorna så tycker jag du ska testa att laga det själv. Har en gång lyckats få dem gummigaktiga. Men de är som med räkor tillagas de för länge blir de sega. Men som sagt det har hänt en gång av 100.

  SvaraRadera
 2. blev sjukt sugen, vad kostar det? bra veggie förstod jag det som./ emma

  SvaraRadera
 3. En grillad brunch låter ju inte helt fel! Äta ute hör verkligen sommaren till, ja egentligen vilken årstid som helst till faktiskt:)

  Ha en härlig helg och passa på att vila upp dej lite:)

  SvaraRadera
 4. Remsan, då litar jag på dig då ;)

  Emma, testa testa! Kostar 159 spänn tror jag. Men sen behövde man ju inte äta mer förrän sent på kvällen. Gott som det värsta!

  Mårtenssons, ja grillat, vad slår det? Ha en bra helg ni med!

  SvaraRadera
 5. om vi ska spinna vidare ännu mer på ligga-spåret så försöker jag nu få min pojkvän att förstå att vi ska gå och äta på flamingo imorgon kväll för jag tyckte det lät som ett himla bra ställe! han verkar inte lika pepp tyvärr, så vi kommer nog hamna på någon sunkig grekisk restaurang nånstans... men försöka kan man ju alltid, om inte annat får jag dra med mig någon annan dit någon annan gång för det verkar så gott och flott!

  SvaraRadera
 6. Det där såg gott ut, synd bara att det ligger lite för långt bort för mig... Feta och melon lät gott, minns du vad det var för melon och om det var nåt annat i?

  Trevlig helg, ut och roa dig nu, vila kan du göra när du blir gammal!

  SvaraRadera
 7. Pernilla: åh killar alltså. Förstår han inte att chanserna att få ligga ökar markant om han gör som du vill? ;) En gammal grek kan man ju gå på närsomhelst annars. Gött häng är det oavsett du äter där eller ej. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 8. Moma, det var fetaost och vattenmelon. Simplicity at its best. Har även hört att mozarella och vattenmelon ska vara en hit. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Fint tips, det ska jag lägga på minnet.

  Förr i tiden jobbade jag på tredje långgatan. Vill minnas att man kunde kila in på någon saluhall i närheten och äta finfin sopplunch.

  SvaraRadera
 10. Tina, då får du ta och skynda dig till Götet. 3 veckor till huserar Flamingo där, det är bara under sommaren.

  Saluhallen Briggen är ett finfint lunchstället ycker jag, de har massa olika alternativ under samma tak.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails