måndag 9 maj 2011

Oss Leif-lovers emellan

Som ett ordensmöte träffas vi, helt icke-hemligt men ändå endast för de invigda. Ett möte kring det runda bordet. Vad är det då som för oss samman? Jo, något så simpelt men ändå så underbart: Leifs musselgratäng! Minst en gång om året träffas vi tre stycken och tackar Leif för det han givit oss. Det är fortfarande dock oklart vem Leif är och hur det här gudomliga rätten uppkom.

Den här kvällen propsade jag på att vi även skulle ha en mindre räkfrossa och de andra var inte sena att hänga på. Till räkor krävs en eller flera såser och då vispade Tant Russin ihop följande röror.

Gröna såsen
3 dl turkisk yoghurt
1 näve färsk basilika
1 näve färsk persilja
1 näve färsk gräslök
1/2 klyfta riven vitlök
2 tsk citronsaft
salt
svartpeppar

Spräckliga såsen

2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk senap
1/2 msk honung
1 tsk pressad citron
1/2 dl hackad dill
salt
svartpeppar

Vanliga såsen

1 dl lättmajonnäs
2 dl turkisk yoghurt
1/2 klyfta riven vitlök
1 knivsudd paprikapulver

Gör så här
Mixa eller rör ihop.

3 kommentarer:

  1. Hur musselgratängen har uppkommit har jag inte den blekaste aning om. Däremot kan jag avslöja vem Leif är!
    Det kanske tar bort en del av illusionen............?
    Håll i dig..........Leif är..........ingen mindre än Leif Mannerström!!

    Kramar Pa

    SvaraRadera
  2. Haha...var det inte det jag sa, när ni trodde på Leif's från Hydro och annat löst folk!

    SvaraRadera
  3. Det var det värsta! Mannerström, undrar vad han skulle säga om någon försökte kvala in i Mästerkock med musselgratängen? Skulle han erkänna?

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails