Rabarber- och jordgubbscobbler
2 st rabarberstjälkar
smör
1/2 dl råsocker
4 dl färska jordgubbar
50 gram vit choklad
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 st lime, skalet
1/2 nypa salt
1/2 dl strösocker
3/4 dl kesella vanilj
3/4 dl ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva rabarbern och smörstek bitarna mjuka tillsammans med råsockret. Dela jordgubbarna på hälften och blanda med hackad vit choklad.
Blanda även i rabarbern. Tärna rumsvarmt smör och nyp ihop med mjöl, vanlijsocker, bakpulver, limeskal, salt och socker. Tillsätt vaniljkesellan och ströbrödet. Lägg rabarber- och jordgubbsröran i en ugnsfast form och klicka ut smeten. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
På tal om jordgubbar, spana in den här onödiga/oumbärliga prylen. Den givna gå-bortprylen till midsommar?
Åh, det ser så gott ut!!
SvaraRaderaMoma, det var något vansinnigt smaskigt!
SvaraRaderaDen där jordgubbsskivaren måste jag bara ha! Haha!
SvaraRadera