tisdag 31 maj 2011

Favorit i repris

Nedanstående underbara skapelser var jag oförskämt nöjd med, och sedan dess så har jag tänkt ofta att jag skulle göra whoopie pies igen.

Klicka på bilden så kommer du till inlägget om Red Velvet Whoopie Pies
Time flies, men förra veckan blev det dags! Den röda färgen bestämde jag mig för att skippa och istället tog jag i mer kakao i smeten. Dessutom gjorde jag de något större den här gången, men det var mest ofrivilligt.


Jag bjuder på receptet igen, med de modifieringar som skett sedan sist.

Whoopie pies
ca 30 st

4.6 dl mjöl
2 msk kakao
1 msk bakpulver
¼ msk salt
8 msk smör
2.3 dl farinsocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
2.3 dl mjölk

100 gram vit choklad
200 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumstempererat smör, ägg och farinsocker mjukt med elvisp. Blanda mjölk och vaniljsocker i en liten skål. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Häll ner mjölken och de torra ingredienserna och rör till en smidig smet. Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper med rejält med mellanrum, de flyter ut ganska mycket. Jag fick ut ungefär 60 st. Grädda i mitten av ugnen drygt 10 minuter, de är klara när du trycker lätt på dem och de sväller tillbaka. Låt kakorna kallna helt och gör under tiden frostingen.

Hacka vit choklad i bitar och smält i mikron, vispa med elvisp tillsammans med osten och vaniljsockret. Klicka ut rikligt med frosting på en kaka, ta en annan kaka och tryck försiktigt den på plats. Fortsätt med resten av kakorna.


När jag stod där i mitt anletes svett tyckte jag att de inte alls blev lika goda som sist, trots att jag använt (nästan) samma recept. Det visade sig vara någon form av tillfällig sinnesförvirring för de smakade lovely dagen efter! För att inte tala om hur gott det smakade med två whoopie pies och ett glas mjölk efter en fredags kväll ute på stan. Jag är helt övertygad om att det var denna medicin som räddade mig från en mindre baksmälla.


Men nästa gång, vilket gärna får vara snart, så skulle det inte skada med ännu mer kakao i smeten.

4 kommentarer:

  1. Ja har av nån anledning int testa Whoopies ännu! D borde nog va på tiden tror ja.. Diggar dina röda ;)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att alla borde testa whoopies!

    SvaraRadera
  3. Karin, du borde testa, de är supergoda!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails