måndag 15 november 2010

Sammetslena kakor

Det finns vissa recept som etsar sig fast så fort man slängt ett öga på det och man letar efter ett bra tillfälle att få pröva det. Så har det varit med två recept under en ganska lång tid nu. Så när Söta saker har temat Färgglatt den här månaden fick jag chans att slå två flugor i en smäll. De två bakverk jag inte kunnat glömma var Red Velvet Cake och Whoopie Pies. Så vad gör jag? Mixar de båda givetvis! Receptet är ursprungligen amerikanskt med cups och ounzes och allt vad det innebär, så måtten blev inte exakta, men det funkade fint ändå!

Red velvet whoopie pies
ca 30 st

4.6 dl mjöl
2 msk kakao
1 msk bakpulver
¼ msk salt
8 msk smör
2.3 dl farinsocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
2.3 dl mjölk
30 ml röd karamellfärg

100 gram vit choklad
100 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
några droppar röd karamellfärg

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumstempererat smör, ägg och farinsocker mjukt med elvisp.
Blanda mjölk och vaniljsocker i en liten skål. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.
Häll ner mjölken och de torra ingredienserna och rör till en smidig smet. Blanda även ner karamellfärgen. Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper med rejält med mellanrum, de flyter ut ganska mycket. Jag fick ut ungefär 60 st. Grädda i mitten av ugnen drygt 10 minuter, de är klara när du trycker lätt på dem och de sväller tillbaka. Låt kakorna kallna helt och gör under tiden frostingen.

Hacka vit choklad i bitar och smält i mikron, vispa med elvisp tillsammans med osten och vaniljsockret. Droppa i karamellfärg tills du får en rosa ton. Klicka ut rikligt med frosting på en kaka, ta en annan kaka och tryck försiktigt den på plats. Fortsätt med resten av kakorna.Söta kakor på alla sätt och vis, och inte så komplicerade. En variant för oss som inte har flinka fingrar nog för macaroonbak. Alltså perfekt för mig som skar mig i fingret senast idag. Själva kakorna påminde en del i smaken av sandwich-kexet, och vem diggar inte det?
Färgen blev kanske inte riktigt så röd som jag hade önskat (thank god for bildredigeringsprogram) , och bilderna gör inte riktigt den rosa frostingen rättvisa, men fina ändå tycker jag. Och framförallt goda!

Söta saker

6 kommentarer:

 1. Jisses vilka fina kakor! Jag tror bestämt att jag får ta och testa att baka sådana =)

  Jag har provat att baka macarons och även om jag tycker att de är snygga så är jag inte förtjust i smaken; jag gissar att dessa kommer att vara mycket bättre!

  SvaraRadera
 2. Testa med en gång!
  Vill man skicka den röda färgen tror jag att de blir ännu godare med mer kakao i...

  SvaraRadera
 3. Så got det ser ut! fantastiskt snygga också!

  SvaraRadera
 4. Jag har också varit sugen på att göra whoopies! verkar jättegott!

  SvaraRadera
 5. Sandra - testa du kommer inte ångra dig. Det var ganska enkelt till på köpet!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails