onsdag 7 mars 2012

Dagens lunch

Hej mina vänner!
Här kommer en matig rapport från andra sida jordklotet. Det är varmt, disigt och luftfuktigheten är hög. Det blir mest jobb, inte helt överraskande kanske, och en och en annan tur i stadens centrum. Jetlag:en gör sitt vill jag lova. Men över till väsentligheterna: låt mig presentera dagens lunch.

Min kollega tog med mig på lunch idag och ville bjuda på traditionellt käk. Som i Kina, och säkert många andra asiatiska länder, kommer maten in på fat och man delar broderligt. Vi serverades Saigon Springs Rolls, stekta rispappersnudlar fyllda med glasnudlar, räkor, grönsaker och även något som smakade som makrill. Dessa rullar kom in tillsammans med kokta nudlar, en korg med blandade gröna blad (koriander, mynta, sallad), tunt skivade morötter och annan oidentifierbar vit grönsak i en form av söt fisksåsdressing och skivad färsk chili.

Jag fick tydliga instruktioner hur anrättningen skulle tas an. Grunda i din skål med grönfoder, tillsätt nudlar och morötterna med såsen. Toppa med en bit vårrulle. Utmaningen kom i och med intagandet, för detta skulle slukas i ett kör, för att få den ultimata blandningen. Ni som har sett mitt partytrick vet att det gick ganska bra (ni andra, kan ju börja undra hur mitt partytrick ser ut, ha ha). Problemet kom vid själva tuggandet, men jag försökte ta seden dit jag kommit och smaskade i mig det med nudlarna hängande som ett skägg.

Och det var jättegott! Krispiga smakrika rullar och fräscha grönsaker, hurra! Det godaste jag ätit i landet, hittills.

Jag hade föreställningen att jag skulle hitta mjuka rispappersrullar, så som dem jag rullade själv häromsistens, men har faktiskt inte sett en enda än. Jakten fortsätter...

Jag återkommer med mer mat från Vietnam när jag är på hemmaplan igen. Ni kan se det här som en liten teaser. Over and out, och kram på er.

14 kommentarer:

 1. Gudars vad gott! Tänk om man kunde få tag på sån mat varje dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Fast då kanske det inte smakat lika bra...?

   Radera
 2. Härligt med din teaser, väntar med spänning på mer utförligare rapport när du är back on track så att säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fotograferat en hel del under luncher och middagar, mina kollegor måste tro att jag är knäpp.

   Radera
 3. Man känner verkligen hur gott det var att sätta i sej denna sensationen! Nästan som att vara där själv.. Fast på våra jobb blir det inga Vietnamresor, men Anki får åka till Lund på fredag och det är ju inte illa:)

  Ha det fortsatt fint! Pling plong.

  SvaraRadera
 4. Ännu mer avis nu, men det kan jag väl stå ut med. Ser galet gott ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galet I tell you. Jag är jämt avis på dig som får äta dig runt i London så det jämnar nog ut sig.

   Radera
 5. Just rub it in... Vi blir inte alls läskade här hemma. Inte alls. Åh, vad jag ljuger bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. And I will keep on rubbing, you bet! :)

   Radera
 6. Haha, kul med instruktioner om hur man ska äta. Jag är så van att liksom bara lasta in!

  Svar; Äsch då ;) Tackar! Haha, jaa. Det kräver lite tid och tålamod (Tobbe vek 5 eller 6 stycken sen var han less, tog en liten vikpaus och ångkokade ett gäng. Sen kom han tillbaka mot slutet och vek nån så att jag kunde fota), men det är värt mödan! Som sagt blir det en ny omgång imorgon. Om jag längtar? JAAAAA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur, men tur att jag fick guidning iallafall. Man vill ju inte gå miste om något :)

   Radera
 7. Åh, ser fram emot fortsättningen. Hoppas du har en fin resa och hinner njuta av värme och god mat!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails