fredag 30 september 2011

Always strive to excel, but only on weekends

Så var det fredag äntligen. Jag verkar vara inne i en period där det känns som om jag inte gör annat än att längta till fredagen. Lite oflyt vardagen kan man säga, och då är det skönt att ställa in siktet mot slutet av veckan.

Och det är faktiskt inte vilken helg som helst. Imorgon styr vi Forden mot Slussens Pensionat. Det blir övernattning, middag, ekologisk frukostbuffé och inte minst: The Soundtrack Of Our Lives, på så nära håll att du kan känna Ebbots kaftan smeka din kind. Jag lovar att jag ska berätta mer om vistelsen, för vissa ställen vill man inte hålla för sig själv, och detta är ett sådant. Alltså. Slussens Pensionat. Kan ni inte riktigt hålla er och vill veta mer om stället nuuuu, kan ni läsa om vårt förra besök här.

Men först är det fredag. Och när veckan har varit lite sådär, med betoning på sådär, då behöver jag comfort food. Varm, mustig, kryddig soppa. Men färskt (köpe-)bröd.
 

Linssoppa med smak av Indien
1 gul lök
3 mindre morötter
olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk chilisås (jag tog även 1 msk Taste No 5)
2 dl röda linser
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 krm starkt paprikapulver
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 dl vatten
2 dl lätt kokosmjölk
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 burk krossade tomater

Gör så här
Hacka löken och grovriv morötterna. Fräs pressad vitlök, lök och chilisås i olja i en stor gryta. Tillsätt linser, morötter, curry, spiskummin, kanel, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Låt fräsa ytterligare en stund. Häll på vatten, kokosmjölk, vinäger, socker och krossade tomater. Låt koka i ungefär en kvart eller tills linserna är klara.


Amen tjena vad gott! Den här soppan kvalar direkt in på repertoaren! Den var spot on på de indiska smakerna. Kryddig, varm och omfamnande - där har ni orden för soppan. Inspirationen till receptet hittade jag i tävlingen Bjud Sverige på middag, men klåfingrig som man är så kunde jag inte låta bli att ändra om lite...

Det här är mitt bidrag till Kalasgotts Månadens matutmaning, för den här soppan borde alla testa.

Vi hörs snart!

7 kommentarer:

  1. Mmm, jag ÄLSKAR linser och kokosmjölk, speciellt kombinerat i soppa! Det blir så värmande på något sätt, så... tröstande =) Ha en FANTASTISK överattning och frukostbuffé (jag vill också!) och inte minst - njut ordentligt av soundtrack of our lives! Vilken upplevelse <3

    SvaraRadera
  2. Linser är gott i olika maträtter och denna innehåller mycket goda kryddor! Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Vi åt också indiskt i veckan, fast lammgryta. De indiska smakerna passar (konstig nog) bra nu när man är sugen på höstig mat. Comfort food låter bra.

    SvaraRadera
  4. det låter som en himla häftig upplevelse det där ni ska iväg på! jag blir riktigt avundsjuk, ser fram emot att läsa om det sen när ni är hemma igen :)

    nu fick jag tips om ännu en bra ny serie, pan am som utspelar sig på 60-talet och handlar om flygvärdinnor på flygbolaget pan am (såklart) med christina ricci i en av huvudrollerna. tur att jag inte har så många kompisar här i gbg ;)

    SvaraRadera
  5. Låter som att ni fått en trevlig helg, en liten resa är ju aldrig fel.

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig soppa. Soppa är verkligen bra när man känner sig lite hängig...hoppas ni har haft en trevlig helg.

    SvaraRadera
  7. Alexandra, den var verkligen supergod soppan..!

    Hovkonditorn, ja underbart gott!

    Remsan, indiskt är så gott så gott. Men jag tycker det är så svårt att få till det lika bra hemma som på lokal..

    Pernilla, mycket mysigt var det, kan verkligen rekommendera. ha ha, ja konstigt nog tyckte jag man hade mer kompisar förr...? Pre-serie-junkie.

    Mårtenssons, man behöver inte alltid åka så långt för att ha det bra :)

    Tant Gul, Soppa rules!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails