onsdag 28 september 2011

Från det ena intresset till det andra

Är precis hemkommen från en kväll med läsecirkeln. Vi är ett gäng som träffas en gång i månaden och pratar om en utvald bok (och även andra böcker vi läst). Många olika personligheter, mycket varierande läsning och massa bra boktips! När jag går därifrån är jag alltid fullproppad med boktitlar som jag bara måste läsa! Känns det igen? Ja, det funkar lite likadant som med recept och matbloggar helt enkelt.

En annan likhet är att jag lärt känna människor som jag nog aldrig hade fått äran att lära känna, om det inte vore för våra gemensamma intressen. Så idag känner jag mig extra glad för alla människor jag lärt känna både genom matbloggandet och läsandet. Så tack ska ni ha. ♥

Kokböcker borde ju vara den ultimata hobbyn för mig. Bild härifrån.

Jag tänker även vara extra listig och knyta ihop dessa två olika intressen på en extra punkt just idag, för vi läste precis en skönlitterär bok om restaurangbranschen: Restaurang Intim av Olle Länsberg. En halvbra bok som utspelar sig på och runt en restaurang på 1940-talet. Hierarkin är tydlig och det är verkligen eländes elände från och till. Men det finns också ganska många glädjeämnen i boken och en del festliga karaktärer. PS. Den finns som film också.

Från boktips till recepttips, idag bjuder jag på något som alltid är bra att ha hemma (så som en bra bok?).

En klassisk vitkålssallad
800 gram vitkål
200 gram morötter
1 paprika
1/4 dl olja
1/4 dl vatten
1/4 dl honung
1/4 dl vitvinsvinäger
salt
peppar
olika örtkryddor

Gör så här
Strimla vitkål och morötter tunt. Dela paprikan i bitar. Lägg alltsammans i en stor skål. Krydda med salt, peppar och örtkryddor, blanda ordentligt. Koka upp olja, vatten, honung och vitvinsvinäger. Slå den varma vätskan över grönsakerna och blanda igen. Lägg över i en (stor) burk och sätt på tättslutande lock.

Låt stå i kylen i ungefär en timme innan servering.


Det fina med den här salladen är att den håller sig väldigt bra i kylen, i upp till en vecka skulle jag tro. Så det är perfekt att göra en laddning, så har du råkost till lunchlådan hela veckan. Mycket fibrer också. Det är bra har jag hört.

10 kommentarer:

 1. Hahaha, men usch vad vidrigt! Men lite kul också ;)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt med en läsecirkel. :) När jag var student ingick jag i en syjunta som träffades varannan vecka och stickade tillsammans. Det var himla mysigt och resulterade även i ett berg med mössor och halsdukar...
  Jag har fortfarande kvar en massa kål från när jag köpte ett j-ä-t-t-e huvud på Bondens Marknad så det här receptet passar mig fint.

  SvaraRadera
 3. En läsecirkel låter toppen, speciellt om man kombinerar det med matböcker, himla kul - två intressen i en liksom ;) Och vitkål tycker jag SÅ mycket om, får prova ditt sätt att göra salladen på och se vad jag tycker! Det ser underbart ut i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med läsecirkel! Synd att man inte kan läsa mer och snabbare bara när man får så mycket tips! Låter som en kul bok!:)

  SvaraRadera
 5. Emelie, ha ha ja riktigt äckligt. Var det veckans icke-tips kanske?

  Ann-Louise, ja det är riktigt mysigt. Syjunta låter rätt kul det med, även om jag är kass på handarbete.

  Alexandra, Vitkål är helt klart underskattad!

  Sofie, jag gillar verkligen cirkeln, väldigt lärorikt på många vis.

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med möten med människor som man kanske inte mött annars! Och bloggvärlden är verkligen en sådan plats:)

  SvaraRadera
 7. läsecirkel låter roligt! jag är så dålig på att läsa nuförtiden, mina föräldrar hyr ut sin nedervåning (i huset jag är uppvuxen i alltså)till falu kommun som inhyser byns bibliotek där så jag är så van med att bara kunna gå en trappa ner och plocka på mig de böcker jag vill läsa (jag lämnar ju tillbaka dem sen igen såklart när jag läst färdigt) så nu när jag är tvungen att anstränga mig för att få tag i en bok så läser jag nästan aldrig... skärpning på mig!

  SvaraRadera
 8. Mårtenssons, ja jag hade ingen aning om hur sjukt kul det skulle bli att börja blogga. Alla goa människor ger det verkligen en till dimension.

  Pernilla, men åh din lyllos! Och ja, skärpning! Ta 4 pocket betala för 3 i din närmsta bokhandel. Se så!

  SvaraRadera
 9. Åh så roligt! Jag har alltid önskat vara med i en sådan grupp/cirkel. Nu läser jag dessvärre långsammare än vad jag trodde var möjligt så en bok i månaden. Ska erkänna att datortiden tagit över det mesta av lästiden. Eller ja, jag läser ju här med - din blogg bland annat :) - men det blir inte böcker på samma sätt.

  SvaraRadera
 10. Åsa, Ja det är verkligen toppen många gånger. Får en att bredda sig väldigt. Läsandet går i perioder tycker jag, men jag håller med, dator-tiden tar över...

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails