torsdag 22 september 2011

Lotta Lundgren har ätit min mat!

Det är med en liten modifikation faktiskt sant! I somras skickade jag in ett recept till en tävling som Middagsfrid ordnade. En vardagsfavorit skulle lagas på 30 minuter. Vinnarens recept kommer under hösten att ingå i en av middagskassarna som Middagsfrids kunder får hemskickade. Juryn bestod av inte mindre än: Lotta "Hemmafru" Lundgren, Mats-Eric "E-nummer" Nilsson, Middagsfrids VD Kicki och Saltå Kvarns VD Johan Ununger. Nu visade det sig att jag inte vann, men kom bland de fem bästa! Det betyder mina vänner, att Lotta och de andra tillagat mitt inskickade recept, provätit det och tyckt om det!

Jag ska vara så ärlig att erkänna att receptet inte från grunden är mitt, jag tror originalet härstammar från Coops hemsida. Men ändå! Och priset jag får hemskickat är inte dåligt det heller: ett presentkort på en femdagars matkasse, samt (och här är det bästa!) ett signerat exemplar av de tre jurymedlemmarnas böcker: Om jag var din hemmafru, Smakernas återkomst och Året runt med Saltå kvarn. Som jag dreglat efter Hemmafru-boken men aldrig kommit till skott. Ibland lönar det sig att vara lite lat, hö hö.

Inte mer än rätt att jag bjuder er på receptet va?

Torsk med grillad paprika

600 gram färsk torsk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
150 gram grillad paprika
1 liten gul lök
skalet av en halv citron
2 dl lätt creme fraiche
100 gram stark lagrad ost
1/2 dl hackad färsk basilika

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnfast form. Lägg i torsken, salta och peppra. Täck fisken med den grillade paprikan. Hacka löken, riv citronskalet och osten och blanda med creme fraichen. Blanda i basilikan. Fördela krämen över fisken och grädda i ugnen i 20 minuter.

 Bilden har jag helt enkelt lånat från Middagsfrid, det är väl inte mer än rätt?

Det fina med den här fisken är att sältan från osten och syrligheten från citronen gör sig så jäkla bra ihop. Tillsammans med den grillade paprikan... om nom nom nom. Tydligen är jag inte ensam om att gilla den (sa jag förresten att Lotta Lundgren har ätit den?)

Det här gjorde min dag vill jag lova! För för övrigt har den varit icke tillfredsställande. Ni vet när man gör sitt yttersta och det ändå inte räcker till? Just den känslan. Men nu skiter vi i det och äter torsk istället. Idag blir det inte paprikatorsken, utan den alldeles färska torsken serveras istället med polkabetor, kapris and a little bit of olive oil. Det blir bra det!


11 kommentarer:

 1. Grattis till den grymma vinsten! Har också dreglat över hemmafru-boken, för bilderna är så läckra. Och maträtten låter väldigt god så jag förstår att dom provlagade den!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad häftigt, grattis måste jag säga, vilken ära ;) Ta åt dig äran du, det förtjänar du ;) Och vilken FANTASTISK vinst! Den hade jag inte tackat nej till <3

  SvaraRadera
 3. Men för 17, vilken grej! Det slår ju vår kokboksförfattare med hästlängder:) GRATTIS är väl på sin plats att säga då.
  Anki fick "Om jag var din hemmafru" i födelsedagspresent, vilka bilder det finns i den. Som ingen annan kokbok man tidigare sett!

  Vem var det förresten som ätit din mat, sa du?

  SvaraRadera
 4. stort grattis! det var då himlans vad du är med i mattävlingsfinaler överallt, vad roligt! :) jag har hört massor om den där kokboken, men jag har faktiskt inte ens bläddrat i den själv...

  njaeeee, de är nog inte riktigt som doritos de där chipsen, doritos är ju väldigt goda utan dip också, de här liksom behövde dipen för att komma till sin fulla rätt!

  SvaraRadera
 5. Va kul! snacka om positiv feedback.Det behöver man ibland, eller hur..

  SvaraRadera
 6. Helena, underbara priser, jag är så dålig på att köpa kokböcker, trots att jag vill ha en massa.

  Alexandra, tack! Ja verkligen en ära. Jag ska vårda böckerna ömt, det förtjänar de.

  Mårtenssons, ett bra omdöme om boken, det låter lovande. Men vilken kille Jens verkar vara!

  Pernilla, det går bra nu kompis, det går bra nu :) Doritos.... Mmmm.

  Charlotta, Lyxigt värre!

  Tant Gul, Ja du har rätt!

  SvaraRadera
 7. Wow! Vilken vinst. Fasen vad duktig du är. Kan ge mig attan på att du kommer stå på Hamburger börs scen.

  SvaraRadera
 8. Grattis! Maten låter toppengod! :-)

  SvaraRadera
 9. Sofie, Ja eller hur?

  Remsan, Vinsten passar mig handen i handsken! Tack så mycket, kanske ses vi där? ;) hoppas hoppas!

  Tina, Tack, och fisken är fin...a fisken!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails