fredag 23 september 2011

Fredagsmys i ultrarapid

Ni vet när man vill laga mat tillsammans med den man älskar. När man vill gå runt och mysa lite med ett vinglas i ena handen och röra lite i en gryta. Kanske äta en oliv eller lite ost för att väcka smaklökarna och hungern till liv. Ta det lite lugnt, småprata om veckan.

Sugna på det ikväll? Då tycker jag inte att ni ska laga den här rätten, för den är så snabb att man knappt hinner mysa eller ens dricka upp sitt första glas vin! Nu blev det ju väldigt gott och allt, och vi satt kvar lite längre vid bordet och pratade istället, så det gick ingen nöd på oss ändå. Men lite snopet snabb fredagsmiddag var det.
 
Turbopasta med lax och sparris
kanske tre portioner

1 paket färsk pasta med citronsmak
2 dl mjölk
1 msk fiskfond
en skvätt vitt vin
1 msk vetemjöl
200 gram färsk sparris
200 gram kallrökt lax
salt
peppar

ärtor, ruccola och citron

Gör så här
Bryt av det träiga på sparrisen, skär dem i 2 cm bitar och koka al dente. Blanda mjölk, vin och fond i en kastrull. Rör i vetemjölet och låt sjuda några minuter. Koka pastan, även den al dente. Klipp laxen i mindre bitar och rör ner den i såsen tillsammans med sparrisen. Smaka av med salt och peppar. Ja, nu var det klart! Servera med ärtor, ruccola och en klyfta citron.


Vad det blir för fredagsmiddag idag återstår att se, det lutar just nu åt rester... Klockan 19.00 står José Gonzalez och hans band Junip på Taubescenen på Liseberg, och då är även vi där.

Lördag morgon börjar på ett lovande vis med författarfrukost (hotellfrukost WOHO!) med bland annat MajGull Axelsson, Alex Schulman och Nisse Simonsson (Ja, jag var också tvungen att googla). Senare bär det av mot Den Stora Ön i Väst för en komma-bort-från-staden-helg. På återseende!

10 kommentarer:

 1. Haha, härlig du är =D Ibland är snabba recept ännu bättre, så man kan mysa i soffan med vinet efteråt istället ;) Låter toppen med författarfrukosten, den får du berätta mer om senare <3

  SvaraRadera
 2. Så enkelt och så gott! :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. sv: ja choklad och rött vin var en riktigt fin kombination, man bara anade smaken i kakan :) testa! :D

  SvaraRadera
 4. Alexandra, ha ha, ja det är rätt mysigt i soffan också :) Ska allt berätta om alla karaktärer på författarfrukosten.

  Nellie, tack!

  SAn, Det var det. Trevlig helg du med!

  Karin, ska jag absolut.

  SvaraRadera
 5. Jamen ska man iväg på konsert så får det gå undan med fredagsmyset. Har sett annonser för Junip men visste inte att det var José´s band. Fanken, att man missade det då!

  Frukosten hoppas jag få rapport på. Den där Nils är en ganska cool gubbe har jag för mig!?

  SvaraRadera
 6. Sofie, det har du rätt i, inget långkok när man ska lyssna på Jose! Det var superfint på Liseberg, lite kyligt men mycket stämningsfullt med bandet.

  Ha ha, ja det var en speciell man verkligen.

  SvaraRadera
 7. Den där författarfrukosten låter spännande, den ser vi fram mot att få läsa mer om:) Hotellfrukostar är ju aldrig fel...

  SvaraRadera
 8. Lax till pasta är så himla gott, tycker jag.

  SvaraRadera
 9. Mårtenssons, rapport kommer!

  Tant Gul, Japp, supergott!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails