fredag 20 maj 2011

Pigga upp din morot

Ibland tryter grönsaksförrådet, men allt som oftast kan jag rota fram en eller två morötter. Jo, det händer att de kan vara lite småmjuka men då lägger min inre husmor dem i kallt vatten ett slag och de blir krispiga igen. Vanliga rivna morötter kan vara gott, men inte alltid så hänförande. Så då gör vi en krispig morotssallad med asiatiska inslag.

Asiatisk-isch morotssallad

1 port

2 morötter
1 msk sesamfrön, gärna blandade vita och svarta.
1 tsk finhackad färsk chili
1 msk limesaft
salt
svartpeppar

Gör så här

Rosta sesamfröna lätt i en panna. Skala morötterna och fortsätt skala ner dem i en skål. Blanda fröna, morötterna, chilin och lime. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du inte stressade morötterna genom att dra dem i blasten...inte bra enligt dagens GP!

    SvaraRadera
  2. Stackars morötter, de har det inte lätt. Blasten var redan bortdragen så antagligen har de redan gått in i väggen.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails