torsdag 17 mars 2011

Jag fick feeling

Vårfeeling! Flera grader plus här i Göteborg, och solen värmer faktiskt lite.

Shakes och smoothies blir man lätt sugen på när solen visar sig. Detta fick vi absoluta bevis på i Australien, där det fanns en smoothiebar vart man än vände sin rödbrända snok. Där kunde man köpa smoothies, färskpressade juicer och milkshakes i vilken smak och sort man kunde tänka sig. Mynta förekom då och då som ingrediens, och med fräschören som den tillför känns den som ett grym ingrediens! En halv ananas hade jag i kylskåpet och myntan tog jag från vår kruka i köksfönstret.

Smoothie med ananas och mynta

2 glas

1/2 ananas
ett uns florsocker
1/2 pressad citron
3 dl mjölk
färsk mynta efter smak.

Gör så här
Skär bort skalet och den hårda stammen på ananasen. Skär i mindre bitar och mixa tillsammans med citronsaften till en puré. Häll över i en karaff tillsammans med nästan all mjölk. Mixa mynta tillsammans med en skvätt mjölk. Blanda en del av myntmixen i ananasdrycken, smaka av. Häll på myntamixen tills du är nöjd. Blanda i ett uns florsocker om du vill söta smoothien lite. Häll upp på glas och servera.



Mynta och ananas var inte helt överraskande en bra kombo! Sötma från frukten och friskheten från kryddan. Thumbs up! Pass på bara, dela med dig av drycken, annars kan munnen lätt få en konstig lite stickande känsla. Det kommer från enzymet bromelain som har en förmåga att bryta ner protein. Så vill du ha ett mört kött, är det ananas (eller grön kiwi) du ska ha i marinaden.

Passande nog var månadens tema hos Söta saker just frukt, så det här blir mitt bidrag.

Söta saker

3 kommentarer:

  1. Mums! Och vilken underbart vårigt tyg.

    SvaraRadera
  2. Härligt med vår! Härligt med Smoothies!!!

    SvaraRadera
  3. F: Ja visst är det? Passade ju bra till det våriga temat!

    S: Ja! Underbart! Tur att man inte måste välja mellan dessa två goda ting :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails