Zucchini- och halloumiplättar
15 st små
400 gram zucchini
1 tsk salt
1 paket halloumi (200 gram)
1 liten gul lök
1 dl (panko-)ströbröd
2 msk maizena
1 ägg
svartpeppar
olja att steka i
Gör så här
Riv zucchinin. Lägg den i en bunke tillsammans med salt (var försiktig med saltet, då osten är salt som den är). Låt dra en timme, krama sedan ur så mycket vätska du bara kan. Riv osten och löken, blanda med zucchini och övriga ingredienser. Ställ kallt i en halvtimme och forma sen plättar av smeten. Stek i rikligt med olja, några minuter på varje sida. Du kan låta biffarna rinna på papper om du vill. De funkar alldeles utmärkt att frysa in faktiskt.
Ikväll blir det halvåtta-middag hos Johanna, det var på tiden! Jag är taggad och laddad och h-u-n-g-r-i-g. Trevlig fortsatt helg önskar jag er!
Mm, låter riktigt gott säger jag på den! Så skönt att våren är här, tänk vad jag längtar efter den varje år!
SvaraRaderaTrevlig helg fina!
Kram kram
Samma här!
RaderaTema VÅREN - underbart. Och sådana där squashbiffar med gnisslig halloumi i är ju genialt. Här hemma hade vi premiär för utegrillning igår. En hel ekologisk kyckling i långsam grillning/varmrökning och så ramslökscreme och en potatissallad med primörer till den. GOTTTTT!
SvaraRaderaLäste hos dig, jäklar så fint det såg ut. Och vårigt!
RaderaI dag är det härlig vår men blåser rätt bra. Solen lockar och jag vill ut i trädgården och gräva. Tio säckar jord ska köpas och spridas ut. Så skönt!
SvaraRaderaJag hittade fina flamingos och tänkte på dig http://broarne.se/rice-trofflamingo?utm_campaign=140323&utm_source=getanewsletter
Ha en fin söndag!
Superfina flamingos! Vad go du är :)
RaderaHurra för receptet! Ni har så himla goda träffar och jag tänker på er varje gång. Jag försöker förtränga alla jag missade på den senaste MBT:n och fokuserar på dessa gudingar som ska lagas till middag. Kram!
SvaraRaderaEnjoy! Jag ska laga din Sedona Stew idag så det jämnar ut sig! :D
RaderaJädrar om du inte har fixat vår vegetariska middag till nästa vecka, Kim, tackar!
SvaraRaderaKramar på dej
Det var en ära ;)
RaderaSjukt goda!
SvaraRaderaAgree!
RaderaGah, hann aldrig smaka på dem innan de tog slut! Har iofs gjort liknande i vintras (visst är de från Gordon Rameay?) och hade morötter i också.
SvaraRaderaOh noes!
RaderaAlltså era matbloggsträffar... Jag dreglar varje gång när jag följer bildflödet på IG.
SvaraRaderaJag har gjort liknande biffar med halloumi och squash. Blev supergoda! En återkommande lat lunch jag brukar äta är tärnad, stekt halloumi, squash och paprika. Passar fint ihop.
Ha en fortsatt fin vecka. Kam!
"Lat lunch" - låter fint i mina öron :)
RaderaKram!
åh, så goda de var! så gott allt var! och så skönt det var att inte vara helt kräkmätt på vägen hem för omväxlings skull :) ser redan fram emot nästa träff! då ska jag ta med mig risgrynsgröt och pepparkakor!
SvaraRaderakramar!
Bara man kan motivera det, och det är gott så är allt okej tycker jag! Kräm!
Radera