För att bli medlem behöver du inte göra så mycket (förutom att donera 12% av din årliga inkomst till min ost-fond(ue)), men jag befaller dig att testa det här fantastiska sättet att tillaga blomkål. Sen tycker jag att du delar med dig av ditt bästa ost-recept i en kommentar nedan.
Parmesan- och brödstekt blomkål
4 port
1 stort blomkålshuvud
1 ägg
2 dl torra brödsmulor
1 dl finriven parmesanost
salt och svartpeppar
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa blomkålen och dela buketterna. Koka dem halvmjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något. Vispa upp ägget med ost, salt och peppar. Vänd runt blomkålen i smeten. Ta upp blomkålen och låt den rinna av lite. Blanda den med brödsmulorna i en ugnsform. Häll över lite olja och gratinera tills blomkålen fått ordentligt med färg.
Ost alltså. Etta på min gillarlista. Jag är enkel på det viset, ge mig en ost och jag är nöjd. Släng in en sovmorgon och lite vårsol också så är saken biff.
Haha hallouminati! Jag dör! :D Det bästa osttipset jag har just nu är palak paneeren jag gjorde i helgen. Fasansfullt gott med inte mindre än två packer med ost i :)))
SvaraRaderaMmmm. Hittade du riktig paneer? Coolt.
RaderaHallouminati låter som en ordern jag kan vara med i. Sekter som inte kräver nån tro är helt okej. =) Fast, skulle det vara nödvändigt kan jag gå med på att tro månen är en stor ost! *nomnomnom*
SvaraRaderaMitt bästa osttips just nu är att skiva upp Halloumi och varva med chilistrimlor i en burk ett dygn eller så. Sedan grillar man osten och njuter av seghet och hetta på en gång. Enkelt och fantastiskt gott!
/Trollmamma
Ha ha såklart månen är en ost, det är en av grundstenarna i Hallouminati. Åh chilimarinerad halloumi, hur gott låter inte det då?!
RaderaJag anmäler mig direkt! Jag äter kopiösa mängder ost i alla former. Halloumi är en stor favorit som passar att riva över ugnsrostade grönsaker mot slutet eller steka och servera på vilken sallad som helst och för att inte tala om tärnad i soppor... Parmesan köper jag numera stora bitar på 1-kilo! Galet jag vet... Men barnen äter den som snacks hyvlad. Och säg vad som inte är gott att panera i riven parmesanost?!
SvaraRaderaStekt saganaki med pressad citron måste du testa om du inte har gjort det innan.
Och en annan favorit är panerad stekt fetaost som tillbehör eller i sallader.
Ja, och dessa varma osttårtor (helst med camembert eller chèvre) med nötter och honung...
Jag kan hålla på hur länge som helst... Ha ha...
Kramar!
MUMS!
RaderaWohoo, perfekt för mig som är SVÅR både på blomkål och parmesanost. Måste laga så snart som möjligt!
SvaraRaderaDO it!
RaderaJA, jag går så gärna med i Hallouminati, hur god är inte denna saltiga gnissliga cypriot! Jag äter den gärna stekt i bitar på ett gott bröd tillsammans med skivor av tomat och gurka och kanske några blad basilika!
SvaraRaderaMmmm.
RaderaVälkommen in i sekten!
Var det ett Hallouminatimöte vi hade igår? I så vall går jag med direkt! Ost-sekten - ja tack!
SvaraRaderaSåklart! ;)
RaderaVi söker också medlemskap i klubben, får vi dessutom vara med på den årliga ostfondue-kvällen så skänker vi mer än gärna 12% till den! Det expieras en hel del ost i detta köket, det där med remsans parmesan känner vi igen:)
SvaraRaderaOch när du ändå är på gång, kan vi inte starta upp en liknande sammanslagning för blomkålsfrälsta, eller alla sorters kål för den delen?
Vi har några fina ostrecept som verkligen är nåt för ostlovers som vi bara känner att vi måste dela med oss av!
Först och främst är det Jamie's Camembertostsås, holy moly så god:
http://martenssonskok.blogspot.se/2012/03/veckans-vegetariska-och-rott-vin-till.html
Gnudisar gjorda av Ricotta och parmesan; http://martenssonskok.blogspot.se/2013/05/tinas-italienska-bollar.html
Och sen en pastasås med massor av ost, 4 stycken alltså vi snackar ostsås... :http://martenssonskok.blogspot.se/2012/11/fredagspasta-med-vintips.html
Och nu, nu hoppas vi att du får en härligt cheesig helg,
kramar
Ojojojojojoj så många goda tips.
RaderaOj! Jag får bli aspirant då det där med ost inte riktigt är min grej. Jag började äta ost först som vuxen och sen när jag gillade det visade det sig att jag tål det ganska dåligt. Så jag försöker låta bli! Men halloumi tål jag och det grillar vi varje sommar, men även på vintern. Mitt tips får bli att göra en sallad med grillad halloumi och grillade nektarinklyftor. Det söta och salt i kombo får en att nästan svimma! Gott!
SvaraRaderaDu kan få bli provmedlem Erika :) Nektariner och halloumi är en match made in heaven!
RaderaJag tror jag kvalar in. Förra veckan hade vi ostfondue med bokklubben och vi skrapade den till en början mycket välfyllda grytan helt tom. Slogs nästan om det sista. Sen åt vi chokladfondue på det! ;-)
SvaraRaderaDen här halloumiförrätten är tokgod - testa vetja:http://matarkivet.wordpress.com/2011/01/30/delias-stekta-halloumi-med-limevinagrette/
Mmmmm. Fondue på fondue...
RaderaSka samla alla ostiga tips i ett inlägg tänkte jag, tack!