Sen så är det ju väldigt gott med sött. Speciellt sött i kombination med friskt, blommigt, krispigt, krämigt och jordgubbigt. Som i den här briljanta sommarpajen, vars ursprung ligger i en klassisk Key Lime Pie.
Krämig lime- och fläderpaj
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk råsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk
1/2 dl koncentrerad flädersaft
4 äggulor
1/2 dl färskpressad limesaft
2 askar jordgubbar
rivet limeskal
Gör så här
Krossa kexen, blanda med smält smör, vanligpulver, kanel och socker. Tryck ut i en pajform, dia 24 cm, och grädda i ugnen i 200 grader, drygt fem minuter. Ta ut och låt svalna.
Rör kondenserad mjölk, äggulor, fläder- och limesaft till en slät smet. Häll i pajskalet och låt stå i kylen över natten. Vid servering kvartar du jordgubbarna, toppar pajen och river över limeskal. Sen så äter du så mycket du bara kan!
Fortsatt trevlig helg vänner!
Vilken fin och somrig paj! Kram
SvaraRaderaEller hur? Kram!
RaderaEn version på den pajen fast med oreobotten inhandlade jag ingredienser till tidigare idag, det blir nog poppis på veckans släktkalas hoppas jag. Just nu känns det som att jag skulle kunna äta hela själv. Hungrig!
SvaraRaderaDen har jag nog sett hos Picki! Lätt och smart att förbereda - det gillar vi! :)
RaderaHärligt att det inte går någon nöd på dig tjejen! Det är bara att njuta och äta på ;)
SvaraRaderaVilken fin paj, wow! Tycker precis som (tror det var) Remsan som skrev på IG att du ska skicka in denna till den där tävlingen. Självklart ska man njuta av livets goda... det får bara inte bli varje dag för då får man ändå köpa nya (större byxor) och vem vill göra det liksom? :D Kram på dig!
För stora byxor eller för små, lika jobbigt ;)
RaderaJag tror det var en tårt-tävling, så denna kanske inte riktigt kvalar in..? kram!
Vilken PAAAAAAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! GE MIG! (Och ja, alla tusen utropstecken är ett måste när man ser godsaker som den här.)
SvaraRaderaDenna paj kräver sina utropstecken jag lovar!!!1!!
RaderaJag som burgare-älskare - HUR har jag kunnat missa 2112?! HUR?! Måste åtgärda. Nästa vecka blire lokalmiddag för mig med. Tack för tipset! :)
SvaraRaderaItäs burger heaven! Alla möjliga varianter. Och ÖL!
RaderaMen ÅH, så gott det ser ut, jag-tror-jag-döör!
SvaraRaderaDet var vä-hä-hä-lidgt gott!
RaderaLime, fläder och jordgubb - vilken suverän kombo!!!!
SvaraRaderaStrålande somrigt!
RaderaBra med bakbalans! Har du vägt halvorna :-) Hi hi... Ruggigt gott. Jag får börja lära mig att baka på egen hand nu. Men med sån här bra inspiration ska det nog gå bra.
SvaraRaderaKul att se att du har fullt upp med häng och gott att äta och dricka på sta'n på kvällarna. Göteborg måste vara en riktigt härlig sommarstad!
Kram till dig!
Ho ho, det kan bli vårt, ska testa. Återkommer!
RaderaMan får ibland lära sig nya saker, på gott och ont. Men detta smakar ju gott iallfall :)
Jag har det för bra jag. Men lite sommarväder så blir det ännu bättre. Kram!
Det är väl härligt att kunna njuta av god mat ute på restauranger en del. Det blir så mycket hemmahäng ändå när mörkret kommer. Jag försöker matsurfa lite hemma hos vänner, men än så länge går det trögt för de jobbar fortfarande.
SvaraRaderaDin fina dessert låter helt ljuvligt god! Vad kan gå fel med dessa smaker?!
Fortsätt njut vännen. Kramar.
Matsurfing - låter som något jag ska bli bättre på! Kram!
RaderaSå gott med fläder i - mums! Så roligt med en massa restauranghäng! Hos mig går de i perioder, ibland äter jag ute mycket och längtar efter hemlagat, sen äter jag hemlagat och längtar ut... Hoppas du hade en fin snabbvisit i London, btw! Stor kram
SvaraRaderaSikken paj! Måste definitivt ta mig an den där kondenserade mjölken igen. Verkar vara en riktig toppeningrediens. För att inte tala om fläder. Kan det någonsin bli fel med fläder.
SvaraRadera