Tack Linda, Kristiina, Michael, Josefin, Johanna, Åsa, Cecilia och Rebecka för trevligt sällskap och god mat!
Grönt-är-skönt-pajer
12 små
1 dl rågsikt
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kvarg
50 gram mjukt smör
1 krm salt
250 gram sparris
1 stor gul lök
1 dl grovhackade pistagenötter
2 dl finriven smakrik ost
2 ägg
2 dl mjölk, 3 %
salt
svartpeppar
Gör så här
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen, låt vila i kylen i minst en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader. Olja en muffinsplåt. Dela degen i tolv delar, rulla till en boll och tryck ut i muffinsplåten. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i tio minuter.
Dela sparrisen i 2 cm stavar. Koka upp vatten och låt med sjuda bara några minuter. Häll av och skölj sparrisen med kallt vatten. Finhacka löken och stek den mjuk i olja eller smör.
Fördela lök och sparris i de tolv pajskalen. Toppa med ost och nötter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över pajerna och grädda i ytterligare 20 minuter.
Nu kör vi den här veckan ändå in i kökskaklet, så det äntligen kan bli
låter änna som görgoa pajer du! och picknick är ju verkligen aldrig fel, speciellt inte knytkalaspicknick! fint att ni hade det bra, jag var hos en kompis och drack alldeles för mycket sangria (drack alltså 2½ glas) men nästa gång ska jag också vara med och äta upp dina pajer.
SvaraRaderaDet kan väl aldrig bli för mycket sangria?! Va, va va?
RaderaMen hur kan man bara våga påstå något sådant... mat är väl aldrig av mindre betydelse? Hrmpf!
SvaraRaderaVi känner oss nästan lite åt det franska hållet (även om H ofta hävdar sin franska sida...) efter som vi brukar uttala det picke nicke:)
Uttala det hur ni vill, så länge det pickenickas så ofta det går!
RaderaJAAA, sparrispajerna! Jag är fortfarande djupt nere i mitt sparrisknarkande - hittills har jag inte kommit längre i tillagningsprocessen än att steka/grilla/koka och sen äta direkt, av rädsla att inte få njuta till fullo av den gröna lilla godingen... men det här VET jag ju är jättegott! :)
SvaraRaderaAlltså sparris. Sparris. Detta från gudarna sända mirakel.
RaderaKul, vi stockholmare är dåliga på matbloggsträffar (åtminstone är jag det!)
SvaraRaderaBättring på er! Eller flytt på dig!
RaderaAhh... grämer mig ännu mer att jag missade den träffen. De där små ser ut att vara något stort!!:)
SvaraRaderaÄsch, det kommer nya träffar ju. Men det är klart, allt gott man missar när man missar...
RaderaHerre-min-je vilka goda pajer! Funderar på att göra minipajer till middagen imorgon, kanske borde jag prova de här? Hoppas att du får en fin midsommar! KRAM!
SvaraRaderaAllt smakar mycket bättre i miniformat! Kram!
RaderaSå många ni ät i ert matbloggsgäng - underbart!
SvaraRaderaTrevlig midsommar! Kram
Det är grymt kul!
RaderaKram
Meh vad mysigt. Jag vill med på matbloggarpicknick! Kan ju inte bli annat än trevligt :D
SvaraRaderaGlad Midsommar på dig, kram!
Det är härligt: god mat och goa vänner, vad kan man mer behöva?
RaderaKram!
Håller med! Picknick är bara så mysigt och något som jag/vi försöker göra så ofta som möjligt så här års. Min son och jag tar gärna cykeln ner till sjön på morgonen när vi har ledigt och så äter vi picknickfrukost och badar förstås. Hur mysigt som helst! Tack för ditt picknick-mat-tips!Hoppas du får en fin midsommar!
SvaraRaderaPicknickfrukost - genialt!
RaderaÅh, där är de ju! Bäst att uppdatera mitt picknickinlägg. De var så galet goda!
SvaraRadera