tisdag 25 juni 2013

I was not on a boat

Inte i den bemärkelsen som det var tänkt iallafall. Lång historia kort. Nej förresten, det här är för bra för att hålla inne på.

Fredag morgon. 08:00. Saltarö:
Sex tappra själar och alldeles för mycket packning stuvas in i båt. Solen strålar, ostbaguette äts, motorn puttrar, bubblet korkas upp. Frid och fröjd.

Dryga timmen senare blir motorn tyst. Det knepas och knåpar och meckas. Det var något om någon cylinder. Allt bra igen. En liten stund senare, tyst igen. Och ni som hört en motor dödens dö, vet hur det låter.

Vi hinner knappt tänka "Var är vi ens?" innan en karl i kallingar(!) glider upp i en båt bredvid oss. Jonas, som enligt honom själv i skärgården går under namnet "Stålbåtsjonas", bogserar oss mot sin brygga. Båten läggs till, och sen skjussar han oss till land. Hur bra?!

Taxi tillbaka till Saltarö, bil och MC hämtas, och vi tar riktning mot E18. Fyra färjor, tre timmar och en plasteka senare var vi framme i idyllen som var vårt mål: Söderöra.

Det blir inte alltid som man tänker sig. Men det kan bli bra ändå. Och riktigt bra blev det, hela midsommarhelgen. Tack alla inblandade för en grymt trevlig helg! Och tack till Stålbåtsjonas.

Vet ni, jag lyckades faktiskt undvika att fota mat som en galning. Det kändes bra. Bara pausa och ha det fint. Så istället för mat på matbloggen får ni: bara bilder.

Här har Stålbåtsjonas tyvärr fått kläderna på sig.

Sista båtfärden innan vi nådde målet.

Bubblor såklart!

Lika självklart är det med kubb.

Dans vid ångbåtsbryggan.

Jag hoppas eran midsommarhelg var lika bra som min. Vi hörs snart igen!

19 kommentarer:

 1. You where on a different boat, helt enkelt:) Vilken hjälte den där stålisen, tänk att man kan ha sån tur! Gott bubbel dessutom, we like.
  Att det inte är någon mat på bilderna gör absolut ingenting, vi ser ju att du hade det bra och det är absolut viktigast (och att du kom säkert i land förstås) även om ni glömde bort "grrrrr-boooom"!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Jag är inte bara matbloggare jag är människa också" ;)

   Radera
 2. Vilken härlig läsning :D Underbart är bara förnamnet kära Russinet! Skönt att koppla ifrån "fota-mat-genen" haha, det är inte alltid så enkelt ;) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillräckligt mycket vin bara, så glömmer man det mesta! ho ho

   Radera
 3. Vilken story :-) Jag som trodde när du skrev att midsommarhelgen bjöd på både det ena och det andra, att det handlade om romantik kanske! Fast Stålbåtsjonas kanske inte var giftasmaterial även om han var en hyvens kille :-)

  Söderöra! Där har jag varit med en lärarkollega för en massa år sedan. Så fint där! Tack för fina bilder. Ganska befriande faktiskt med lite variation och avsteg från matbilder :-)

  Ha en fin vecka - vi knegar på båda två ett tag till!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi alla blev lite kära i Jonas.
   KRAM

   Radera
 4. Haha...vilket äventyr! Tur att det slutade lycklig! En midsommar du aldrig kommer att glömma. Tur att det finns människor som stålbåtsjobas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lagom mycket äventyr, bra väder hade vi ju också, annars hade det kanske blivit lite för mycket äventyr för min smak..!

   Radera
 5. Vilket äventyr men skönt att ni kom fram till slut och hade en bra midsommarhelg! Och skönt att du kunde koppla av och inte fota en massa mat... (Jag klarar sällan att låta bli).

  Och hurra för Stålbåtsjonas - vilken klippa!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man verkligen släppa allt och bara va. Men oroa dig inte, jag åt massa god och fin mat!

   Radera
 6. Ibland är det så förbannat skönt att inte plåta all mat och allt som händer och bara njuta. Ser ut som ni hade det hur mysigt som helst.

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag blir glad av att läsa sådant här, att det fortfarande finns människor som hjälper främlingar. Ibland känns världen så hård. Härligt med en god och trevlig midsommar. Äventyr är ju aldrig fel så länge de slutar lyckligt =)

  SvaraRadera
 8. Åh, jag såg ert äventyr på Instagram. Fint att det löste sig till en bra midsommarhelg! :-)

  SvaraRadera
 9. Jag gillar din sammanfattning, precis som som behövdes. Inget mer inget mindre. Första timmen lät riktigt nice, sedan lite svajigt till den räddande båtfixaren kom till undsättning.

  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Oj då! En riktig solskenshistoria ju. Fina bilder!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails