torsdag 20 december 2012

Säsongsbloggning

Ibland blir det ju lite knäppt och omvänt med "bloggande i säsong". Jag menar, det är ju främst efter jul som jag kan berätta om vad vi har lagat och ätit. Visst många recept återkommer ju jul efter jul, men ni förstår vad jag menar? Ovärt att blogga om något nytt förträffligt juligt recept på annandagen liksom. Och samtidigt, vem vill sitta och hålla inne på det där förträffliga receptet i nästan ett helt år? Voine voine, vilka i-landsproblem...

Här kommer några favoriter som man kan låta sig inspireras av till den här julen, eller nästa!

Julmustglacerade revbenspjäll - en nykomling, och en förträffligt god sådan!
Grönkålspatén - ett recept som verkar spridit sig lite här och var - kul, men inte alls konstigt, för den är jättejättegod!
Gravad oxfilé - ett måste på mitt julbord!

En riktigt fin variant av oxfilé

Men vad fasen - alla de här rätterna är ju så goda att de kan ätas året om!

Idag tvättas det för fullt på Stigbergsliden.Samtidigt som det läggs in sill i någon form av egenkomponerad whisky- och lingonlag.

Idag hoppade jag med lätta steg ut från kontoret. Jullov - smaka på det! Ända till den 2:e januari ska jag vara ledig och det känns ruskigt lyxigt. Jag har ett "måste". Måla om mina bruna pinnstolar till grå.

4 kommentarer:

 1. Helt klart ett dilemma det där med högtider o säsonger när man matbloggar. Men jag håller med du. Det mesta kan man ju äta året om. Om man vill o är julmatsfetischist :-)

  Du väljer bästa färgen på stolarna. Grått! Så vill jag oxå göra i mitt kök o byta ut mina standardvita IKEA-Stolar till gamla med karaktär.

  Grattis till jullov redan från nu! Visst ska det bli härligt med så långledigt?!

  Lycka till med sillen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. hurra för jullov! jag måste erkänna att jag saknar den där känslan av att få ledigt och bara känna: YES!!

  har faktiskt inte ens tänkt på det där med att man bloggar om sakerna efter högtiden har varit, men det stämmer ju... vi får väl börja göra som mattidningarna och börja testlaga julmaten i september så vi kommer i fas!

  SvaraRadera
 3. Det är ju nästan det bästa med att matblogga - äta julmat i november och fredagsmiddag mitt i veckan ;) Julmustglaserade revbenen låter ju inte tokiga alls alltså...

  SvaraRadera
 4. Det går ju inte att sitta på godsakerna ett helt år. Det är ju dessutom många som inte firar högtiderna på rätt dag. Jag tillhör många gånger dem eftersom jag inte är då traditionsbunden. Svårast har varit att förnya julbordet eftersom släkten har svårt at ta bort något. Jag brukar försöka smyga in någon nyhet varje år för att chockera lite.
  Ha ett finfint jullov. Det tänker jag ha! Kram och god jul!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails