tisdag 6 november 2012

Sex, färs & rock'n'roll

Jag har snöat in total på svamp. Högt och lågt. Portabello, skogschaminjoner och trattisar. Tycker det är en bra och mättande smaksättare, man kan ju tamigtusan ha det i allt. Till exempel i en färslimpa. Köp en färre mängd dyrare svensk eko-färs istället för billig antibiotikastinn dansk färs (källa: egna fördomar) och dryga ut limpan/färssåsen/lasagnen med svamp i mängder.

Svamp- och färslimpa 
350 gram nötfärs
500 gram färsk svamp (ex trattkantareller och skogschampinjoner)
1 röd lök
1 dl ajvar relish
1 ägg
1 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka svamp och lök. Stek i lite olja tills allt vatten i svampen dunstat. Blanda med färs, ajvar och ägg. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter och blanda sedan ner det i färsen. Salta och peppra. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och fyll med färsen. Baka i ugnen i dryga 30 minuter.


Här snackar vi saftig färslimpa, ingen torris här inte. Kryddigt från ajvar och härlig skogssmak från svampen. Hurra! Servera med exempelvis rostade rotfrukter och en kall sås av gräddfil och mer ajvar (det skulle jag själv gjort om jag haft någon gräddfil hemma...).

Köttfärslimpa. Meatloaf. "I would do anything for love (but I won't do that)". En kompis (jo faktiskt!) trodde att den låten handlade om - harkel - analsex. Så kan det gå. Nu avslutar jag för ikväll annars spårar det här totalt. Hejpåer.

22 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar sådana dära berättelser. Haha! Hade en kompis som trodde att Gloria Gaynors gamla slagdänga I will survive började "once I was afraid, I was a pedofile..."

    SvaraRadera
  2. Haha....Färs är kanon!! Har lite vildsvinsfärs i frysen som jag kanske ska blanda svamp i. För mycket svamp kan man aldrig få. Eller....ja, du vet vad jag menar!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nice med vildsvin! Svamp gör sig bäst på tallrik! ;)

      Radera
  3. Men, herregud jag kissar nästan på mig som jag kiknar av skratt här i soffan och Mannen tittar konstigt på mig :-) Vilken underbar rubrik och koppling mellan färslimpan, (anal)sex och rock'n roll. Du är inte lite knasig du, på ett alldeles underbart sätt :-)

    Om vi ska prata mat så tycker jag att det här är genialiskt. Klart slut. Over and out.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he jag är glad att ni uppskattar det. Fick tänka efter en eller två gånger om jag skulle ha med det eller inte, men tänkte att någon borde ju uppskatta det ;)

      KRAM!

      Radera
  4. Haha, Kim du är rolig du ;)

    Portabello får mig att minnas vår träff i Ystad härligt härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska testa den gratinerade portabellon någon gång!

      Radera
  5. Ha ha... Snacka om tvära kast mellan sex och köttfärslimpa. Men erkänn, det var säkert du som fick knasiga tankar kring låten... ;-) Men nu vet vi vart du står...
    Svamp är jag ganska dålig på att aanvända även om vi tycker det är gott och det passar verkligen som du säger till allt och i allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he, faktiskt inte. Men det skulle ju kunna ha varit så... mycket dumt har man tänkt i sina dar ;)

      Radera
  6. Svamp är riktigt gott fast det ska vara "riktig" svamp,inte dom där polska som inte smakar nånting!!! Dom har ibland jättegoda svenska gårdschampinjoner på Maxi här i stan dom brukar jag köpa lite dyrare men det är det värt!!

    SvaraRadera
  7. Haha du är väl för skön ;)! Ja ibland kan man få till det lite fel ;). Men den där köttfärsen lät inte fel, jag brukar köra svampen i såsen men nästa gång kanske man ska köra ned den i färsen istället. Tack för bilden igår, jättegulligt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga problem, vad kul att se Kakasmulan i AoM!

      Radera
  8. hahaha, vem vet, det kanske är det låten handlar om? har för mig att meatloaf inte vill berätta vad det är den handlar om?! på tal om färs och missförstånd så trodde jag faktiskt fram tills för bara några år sen att körsbärstomater hette "köttfärstomater"... det finns ju bifftomater liksom så det kändes logiskt.

    och svamp, det är grejer det! i mat alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja som *** säger: Vem säger att det inte handlar om det?!
      Köttfärstomater - tihi.

      Radera
  9. Lövely and sexy it is!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Very sexy med köttfärslimpa! ;) Kram Malin!

      Radera
  10. ha ha du har humor min kära partner : ) kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he tyvärr kan jag inte ta åt mig äran av det här, men tack ändå :)

      Radera
  11. Hahaha, du är ju för rolig. Jag fattade inte först, fick läsa flera gånger för att förstå kopplingen. Trötthjärna så här i slutet av veckan. Köttfärslimpan looks gorgeous!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, det är inte lätt alltid. Min hjärna är helt slut för veckan den med...

      Radera

Related Posts with Thumbnails