Svamp- och färslimpa
350 gram nötfärs
500 gram färsk svamp (ex trattkantareller och skogschampinjoner)
1 röd lök
1 dl ajvar relish
1 ägg
1 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka svamp och lök. Stek i lite olja tills allt vatten i svampen dunstat. Blanda med färs, ajvar och ägg. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter och blanda sedan ner det i färsen. Salta och peppra. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och fyll med färsen. Baka i ugnen i dryga 30 minuter.
Köttfärslimpa. Meatloaf. "I would do anything for love (but I won't do that)". En kompis (jo faktiskt!) trodde att den låten handlade om - harkel - analsex. Så kan det gå. Nu avslutar jag för ikväll annars spårar det här totalt. Hejpåer.
Åh, jag älskar sådana dära berättelser. Haha! Hade en kompis som trodde att Gloria Gaynors gamla slagdänga I will survive började "once I was afraid, I was a pedofile..."
SvaraRaderaHa ha ha ha - underbart!
RaderaHaha....Färs är kanon!! Har lite vildsvinsfärs i frysen som jag kanske ska blanda svamp i. För mycket svamp kan man aldrig få. Eller....ja, du vet vad jag menar!:)
SvaraRaderaNice med vildsvin! Svamp gör sig bäst på tallrik! ;)
RaderaMen, herregud jag kissar nästan på mig som jag kiknar av skratt här i soffan och Mannen tittar konstigt på mig :-) Vilken underbar rubrik och koppling mellan färslimpan, (anal)sex och rock'n roll. Du är inte lite knasig du, på ett alldeles underbart sätt :-)
SvaraRaderaOm vi ska prata mat så tycker jag att det här är genialiskt. Klart slut. Over and out.
Kram!
He he jag är glad att ni uppskattar det. Fick tänka efter en eller två gånger om jag skulle ha med det eller inte, men tänkte att någon borde ju uppskatta det ;)
RaderaKRAM!
Haha, Kim du är rolig du ;)
SvaraRaderaPortabello får mig att minnas vår träff i Ystad härligt härligt!
Ska testa den gratinerade portabellon någon gång!
RaderaHa ha... Snacka om tvära kast mellan sex och köttfärslimpa. Men erkänn, det var säkert du som fick knasiga tankar kring låten... ;-) Men nu vet vi vart du står...
SvaraRaderaSvamp är jag ganska dålig på att aanvända även om vi tycker det är gott och det passar verkligen som du säger till allt och i allt.
He he, faktiskt inte. Men det skulle ju kunna ha varit så... mycket dumt har man tänkt i sina dar ;)
RaderaSvamp är riktigt gott fast det ska vara "riktig" svamp,inte dom där polska som inte smakar nånting!!! Dom har ibland jättegoda svenska gårdschampinjoner på Maxi här i stan dom brukar jag köpa lite dyrare men det är det värt!!
SvaraRaderaSka testa, tack för tipset!
RaderaHaha du är väl för skön ;)! Ja ibland kan man få till det lite fel ;). Men den där köttfärsen lät inte fel, jag brukar köra svampen i såsen men nästa gång kanske man ska köra ned den i färsen istället. Tack för bilden igår, jättegulligt. Kram
SvaraRaderaInga problem, vad kul att se Kakasmulan i AoM!
Raderahahaha, vem vet, det kanske är det låten handlar om? har för mig att meatloaf inte vill berätta vad det är den handlar om?! på tal om färs och missförstånd så trodde jag faktiskt fram tills för bara några år sen att körsbärstomater hette "köttfärstomater"... det finns ju bifftomater liksom så det kändes logiskt.
SvaraRaderaoch svamp, det är grejer det! i mat alltså.
Ja som *** säger: Vem säger att det inte handlar om det?!
RaderaKöttfärstomater - tihi.
Lövely and sexy it is!
SvaraRaderaKram på dig!
Very sexy med köttfärslimpa! ;) Kram Malin!
Raderaha ha du har humor min kära partner : ) kram Sofia
SvaraRaderaHe he tyvärr kan jag inte ta åt mig äran av det här, men tack ändå :)
RaderaHahaha, du är ju för rolig. Jag fattade inte först, fick läsa flera gånger för att förstå kopplingen. Trötthjärna så här i slutet av veckan. Köttfärslimpan looks gorgeous!
SvaraRaderaHa ha, det är inte lätt alltid. Min hjärna är helt slut för veckan den med...
Radera