fredag 16 november 2012

Gratis är tydligen gott

Hur nöjd är man inte när man cyklat hem, slitit av sig regnkläderna, bytt till torra brallor (eftersom regnbyxorna tydligen inte tål göteborgsregn) och sen konstaterar att "jag behöver då minsann inte gå utanför dörren något mer idag"? Nöjd, så nöjd. Dock har jag haft lite löst folk springandes här. Jag har rensat lite i förråd och garderober och utannonserat på en "skänkes"-sida på Facebook. OH EM GEE, ni anar inte vilket pådrag det är på gratisgrejer. Men men, ingen är gladare än jag som slipper flytta med en massa grejer jag aldrig skulle använda igen.

Ja men till lökarna då. Som ni har väntat, eller hur?! Det perfekta tillbehöret till... ja, det mesta skulle jag påstå. Mina föräldrar åt det till anka och jag till risoniotto. En köttbit javisst. Sjukt gott hur som helst.

Portvinskokt steklök
2 port

100 gram steklök, så små som möjligt
3 dl portvin
1 msk råsocker
1 msk viltfond
salt, svartpeppar

Gör så här
Koka upp vatten, lägg i lökarna med skal och låt sjuda i någon minut. Ta upp, spola kallt och skala dem. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vin, socker och fond. Låt sjuda på svag värme tills hälften av vätskan återstår. Då har du goa lökar, samt en finfin portvinsreduktion. Den kan du med fördel salta och peppra lite i.


Imorgon ska Lotta och jag på korvkurs! DET kommer ni få höra om framöver, räkna med det. En angenäm helg önskar jag eder!

10 kommentarer:

  1. Men åh, jag som fingrade på min flaska portvin igår (som jag tog hem i förra årets julklappslek!) och funderade på vad jag skulle göra med den. Förutom att dricka då förstås.. Det här lät fantastiskt! Korvkurs låter spännande! Läser din blogg men är dålig på att skriva någon kommentar. Tror att jag blivit latare sedan jag gått över till att enbart läsa bloggar i mobilen.. Synd att jag missade spahelgen, hoppas på ny chans i februari! Trevlig helg! Kram Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Korvkursen var riktigt rolig! Testa de här lökarna, riktigt smarrigt.
      Det kommer fler spa-helger. Och helger överlag, så det hade varit kul att ses någon kväll!

      Kram!

      Radera
  2. Jag tror inte att regnbyxor håller tätt när det regnar mycket. Tur att man ska hem!

    Så slog det mig att jag måste göra allt med lök som vi gjorde i Ystad. Eller testar jag "dina lökar":)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har lärt mig att det finns flera olika varianter av regnbyxor, där de tål olika tryck. Får väl ta och köpa ett par nya som pallar göteborgsregnet.

      Ja, lökpurén fan vad god den var! Mer lökar!

      Radera
  3. Nöjd ska du verkligen vara. Mycket bra att göra sig av med sånt du inte vill ha genom att skänka bort det. Jag orkade inte organisera det utan slängde... Fy. Fast sorterade gjorde jag i alla fall. På jobbet skickas det ut meddelanden ibland om prylar och ätbart/drickbart som ges bort. Så fort det står "gratis" och "först till kvarn" rasslar det till på kontoret och folk plockar på sig :-)

    Smart att förkoka löken innan den skalas, det är ju annars ett litet helsike. Hoppas det går bra att stoppa korven, gömma korven får det väl bli en annan kväll :-)

    Ha det bäst!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle nog slängt det. Om det inte var för att jag inte har någon bil som kunde smidigt ta mig till tippen... Så detta är mest lathet, men jag kan väl säga att det var min goda tanke ha ha.

      Den ena korvaktiviteten behöver väl inte utesluta den andra? ;)
      Kram på dig.

      Radera
  4. Kul med kurs, jag vill också, desert- eller fotokurs skulle jag vilja gå på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en matfotokurs hade varit både nyttigt och kul.

      Radera
  5. Absolut, gratis är ju så gott kära du ;)

    Sådan lök har jag inte smakat på tidigare.... onekligen intressant.

    Spännande med kurs, berätta sen hur den var kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det smakar ljuvligt i sitt portvin, jag lovar :)

      Radera

Related Posts with Thumbnails