söndag 2 september 2012

Nya tider

Gå och lägga mig i tid...blabla... äta fem portioner grönt om dagen...yadayada... motionera, minst två gånger i veckan... blabla... plocka in den rena tvätten med en gång... mummelmummel... mindre tv - mer böcker... osv... dricka vin endast på helgen... blabla... sluta okynnessurfa på nätet... yadayada... Det kan väl inte bara vara jag som börjar älta sådana här grejer nu när sommaren är slut och hösten tar vid? Det blir ju en nystart som heter duga för mig på många sätt, på gott och ont.

Högst på min utförandelista står fortfarande att "hitta-liten-men-ändå-rymlig-lägenhet-med-hyfsad-hyra-och-balkong-gärna-i-majorna" (jag fick ganska snabbt ge upp kraven på fungerande kakelugn i varje rum, nyrenoverat kök, jacuzzi på balkongen och tillhörande poolpojke). Förhoppningsvis kommer detta lösa sig inom snar framtid och då är det dags för andra utmaningar. Detta är mina ambitioner och förhoppningar i mat- och dryckesväg under kommande höst och vinter:

- lära mig att uppskatta vitt vin
- och på tal om vin, hellre köpa en lite dyrare flaska än två billiga
- äta mer musslor och skaldjur
- köpa mig en lergryta och börja experimentera
- återupptäcka klassiker så som kokt torsk med äggsås och kålpudding
- testa de där nattjästa bröden/fusksurdegsbaguetterna som "alla" pratar om
- bjuda hem folk för en redig Afternoon tea
- testa att göra egen korv
- att välja restauranger jag inte ätit på istället för de beprövade säkra korten

Hur ser ert kommande vinterhalvår ut? Har ni några spännande/knäppa/roliga/intressant matidéer och mål? Hit me!

PS. Tack så hjärtligt för fina kommentarer på förra inlägget. Det kommer ordna sig bra. Kram på er alla.

Det blir nog bra ändå till slut, tror Tant Russin.

20 kommentarer:

  1. Fin fina goa du! Jag får mig ett skratt (nästan) varje gång jag kikar in här, underbart underbart!!!

    Mycket må vara yadda yadda men lergryta och nattjäst bröd ska du testa! Sen behöver det inte vara just de fusksurdegsbaguetterna... finns annat kalljäst som också är mumma!

    Matväg har jag inte så mycket planer men jag har satt mål att träna minst två gånger i veckan (helst tre). Har rivstartat och de senaste veckorna har jag klarat 3 ggr/v halleluja! :) Så när vi snart ses hoppas jag du får se en slimmad och muskulös Amy, kram vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är glad om jag gör andra glada, tack!

      Jag ska också träna tänkte jag... ser fram emot att ses Iron woman!

      Radera
  2. Det är klart det blir bra fina Russinet! Mycket bra målsättningar du har, jag skulle nog kunna skriva under på flera av dem speciellt som jag inte gillar vin överhuvudtaget men det kanske är dags att bli vuxen. Lära mig uppskatta vin alltså...

    Jag ska med spänning följa din jakt på klassiker, blir sugen själv på att testa det! I övrigt inga särskilda förutom att vidga matvyerna så fort köket i lägenheten är klar. Fisk vill jag lära mig laga så att det blir lika gott som på krogen. Där tar jag gärna emot tips och råd.

    Sköt om dig och lycka till med lägenhetsjakten. Du får helt enkelt lov att försöka klara dig utan den där jacuzzin. Ett tag i alla fall :-)

    Kram och ta det lugnt med övriga "måsten"...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Häng på på vin-tåget! :)

      Jag ska ge dig ett tips på hur man gör den bästa torskryggen - snart på en blogg nära sig!

      Kram!

      Radera
  3. det där med klassiska maträtterna låter spännande, det kanske man ska ta tag i nu när man ska ha en liten en. min brorson på 8 år ratade häromsistens min mammas dillkött för att köttet enligt honom var "för saftigt" (de ungarna lever på mcdonalds ungefär) och såna barn vill man ju inte ha... så det kanske vore nåt! kanske tema "klassiker" på nästa MBT?!

    annars är mitt enda mål för det kommande halvåret att överleva och och att inte glömma bebis på spårvagnen.

    lägenhetsletande i den här stan alltså, det är ju ungefär lika roligt som att dra ut en tand eller två. hoppas det löser sig för dig snart! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. För saftigt?! ho ho ho, dagens kids. Klassiker är ju klassiker av en anledning. Undrar bara vad som är en klassiker egentligen?

      Överleva, bra målsättning tycker jag! Även punkt två där ska väl gå vägen va?

      Jag tror det löser sig, det måste jag tro.

      Radera
  4. Äh, men fy vad trist med separationen, separationer är aldrig kul oavsett vad.

    Däremot är det kul när man klarar av nya utmaningar, kanske inte alltid det är så kul när man väl står där inför en ny utmaning, men känslan av när man klarat det och insett att "det var ju inte så farligt" den känslan är grym!

    Jag har som mål att ta tag i och komma igång med träningen, so far so good! Annars är jag väl mer en öl-tjej än en vin- eller drink-tjej så målet är att fortsätta vara det istället för att försöka mig på att vara sofistikerad vindrinkare :-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, blä. Men det kommer att bli bra, det tror jag allt. Och man blir ju starkare av sådant här elände vill jag inbilla mig.

      Öl, vin, drink - jag är inte så kräsen på något.. Kram kram, hoppas vi ses i oktober!

      Radera
  5. Ojojoj, där känner vi igen oss... så mycket man ska och vill och försätter sej, som sedan är så svårt att följa. Mycket enklare att bara fortsätta i gamla invanda spår:)
    Lergryta, göra korv, nattjästa baguetterna - absolut det måste du prova.
    Vi ska återinföra vegmat en gång i veckan i höst, upptäcka fler matländers goda smaker i vårt kök, äta mer Italienskt, använda vår juicepress och glassmaskin attans mycket mer än vi gjort osv osv. Hitta ett nytt större kök vill vi också, snart måste den ju bara dyka upp...
    En matresa tår också för dörren, spännande ska det bli!

    Hoppas verkligen du snart hittar nya lyan och att den har allt det där du vill att den ska ha!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra om era idéer och lycka till med ert boendeletande ni med (jävla påfrestande, eller hur?)

      Radera
  6. Oj som man känner igen sig :) Vilka bra punkter matmässigt! Själv behöver jag komma in i att laga mat hela tiden igen. Varit hattigt hela sommaren men nu jäklar! :) Och att hinna läsa matbloggar igen, det ser jag framemot! Vardagen är inte så dum ändå. :)

    Lycka till med lägenhetsletandet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i, den har sin charm! Tack!

      Radera
  7. Din upptäcka-lista är inspirerande!! Klassiker tänker jag ofta att jag ska utforska men kommer oftast inte längre än till tanken. Afternoon tea låter underbart mysigt i höst!

    Jag har blivit nyfiken på polsk mat och mat från balkan den senaste tiden, så mina planer är att utforska dessa matkulturer Först ut är att köpa polsk korv på Belluvemarknad och laga bigos och försöka hitta pizzerian där de säljs cevapcici med ajvar.

    Lycka till med lägenhetssökande och njut av dina matprojekt i höst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har varken varit på eller haft en afternoon tea, men tycker det låter mysigt.
      Bellevue är ju en guldgruva i många avseenden, har inte tänkt på att de säljer mat där, får kanske bli en utflykt till "andra sidan".

      Radera
  8. Dina ambitioner och förhoppningar låter mycket vettiga, det är nämligen viktigt, att inte "lägga ribban" för högt, utan sätta mål som man (teoretiskt) kan uppnå. Önskar dig lycka till och hoppas på fina recept i höst och vinter, gärna gamla klassiska rätter som lagades i din familj/släkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men eller hur? Så kände jag också, det här är ju faktiskt realistiskt.

      Radera
  9. Det kommer bli en fin höst! Ingen lista utan rullar på som vanligt. Ser fram emot många trevliga bloggträffar i höst!

    SvaraRadera
  10. Självklart kommer allt lösa sig och bli bra! Perfekt att göra en lista med lite andra nya saker att hitta på. Jag vågar knappt göra några planeringslistor för min kalender är alltid full och mitt huvud likaså med allt jag vill hinna.
    Snart ses vi! Iiiiiii... ;-) Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Listor är alltid bra! Även om man inte alltid bockar av allt. Ha ha ha jaaa snart Emmy, men inte så snart som du trodde ;)

      Radera

Related Posts with Thumbnails