måndag 15 mars 2010

Premiärbak!

Givetvis blir det Leila som får stå för premiärreceptet.

Megabautamuffins med banan och choklad.

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små (varför skulle man vilja ha små muffins? red. anm.).
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Jag gjorde mina muffins a la tigre, dvs tillsatte kakaon i hälften av smeten och varvade med den ljusa smeten i formarna.

6 kommentarer:

  1. Oj vilka fina muffins! Goda var dom med! :)

    SvaraRadera
  2. Ryktet om tant russins bak sprider sig som löpeld!

    SvaraRadera
  3. kim!
    Vilken fin blogg! Jag undrar om man skulle kunna få gästblogga lite? jag kan inom en snar framtid bidra med recept och bilder på leomcurd och bagels. Va säger du? får man vara med ella?
    /matildchen

    SvaraRadera
  4. Wow, jag har followers! Wilkommen meine lieblings!
    Känner ni lukten av bak ända (hahaha) till Stockholm?

    SvaraRadera
  5. hej! Soppan och muffinsen var kanongott kram från hjärtegull

    SvaraRadera
  6. Hjärtebröden var också toppen från hjärtegull

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails