måndag 22 mars 2010

Blå jamjam

Jag gillar bär. Men storleken på våran frys matchar inte alltid mammas hastighet i bärplockning. Så då gör man sylt. Syltkokningen fick det att se ut som om jag hade haft ihjäl någon i köket, så det finns viss risk för kladd.

Blå bär och basilikasylt

2 liter björnbär och blåbär
saft av tre lime
2 tsk limezest
2 msk finhackad färsk basilika
6 dl strösocker

1. Koka bär och limesaft i en gryta ca 10 min. Ta grytan från värmen och tillsätt limeskal och basilika.
2. Rör ner sockret lite i taget. Koka upp och koka på svag värme ca 5 min. Ta bort eventuellt skum.
3. Ös upp sylten i rena varma syltburkar (det var någonstans här jag började likna Norman Bates).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails