måndag 20 januari 2014

Halv åtta på hal is

Jag vet knappt var jag ska börja, än mindre sluta. Den här helgen var verkligen något utöver det vanliga på många sätt och vis. Köldrekord såklart(!). MINUS FYRTIOTVÅ GRADER. Alltså: fyra, tvåa.

Ett bagage som stannade kvar i Stockholm, men som kom upp til Kiruna med det plan som vi skulle åka hem med. Sharing is caring tänkte vi och delade systerligt på all packning.

En natt i snörum på Ishotellet. Minus fem grader, tjock sovsäck och renfäll - visst gick det att sova, om än inte så fantastiskt bra. Rundvandring bland is och snö: sviter, installationer, arkitektur och konst.


Hundspannstur i orört snölandskap. Stjärnklart, vindstilla och fullmåne. Magiskt var bara förnamnet. Vickapåtårnavickapåtårnavickapåtårnavickapåtårna.

Skotertur över sjöar, Torne älv och genom skogen. Tre lager strumpor, två lager underställ, två lager skidkläder/overall, fyra lager handskar. Vickapåtårnavickapåtårnavickapåtårnavickapåtårna.

Röding, renfilé, kirunashiitake, varm soppa, cava, Jägermeister och rödvin. Flamingofredag i Isbaren.


Trots försening och därmed missad anslutning på hemresan kom vi hem runt midnatt igår. Lite känningar i kroppen men huvudet fyllt med otroliga upplevelser. Tack för den här helgen halv åttagänget: Emma, Johanna och Lotta. Så grymt att få dela detta med så coola och bra människor. I freakin' love you guys.


Till er andra, de ä bar å åk*!

*Bara och bara, det var icke gratis, men väl spenderade pengar. Vill ni veta mer om praktiska detaljer så fråga på!

Vill ni se fler bilder från resan: kolla på #halvåttapåisresa på Instagram! Tycker du bilderna ser mörka ut? Ja-aa du, det är inte så mycket dagsljus i Jukkasjärvi vid den här tiden på året.

26 kommentarer:

 1. Herregud! Här jag och tok-fryser och det är "bara" -4. Att frysa är så icke-kul!! Men väldigt cool resa. Once in a lifetime antar jag?!
  Coooolt är ordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska nog mycket till om jag gör den här resan en gång till - men jäklar vad häftigt det var!

   Radera
 2. Hahaha, jag bara ÄLSKAR sättet du skriver på, fina Russin. ÄLSKAR. Välkommen hem från kylan!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt mörkt här uppe på vintrarna men i gengäld så har vi ljust nästan dygnet runt hela sommaren när midnattssolen är framme :-) glad jag blir att höra att ni haft det bra, hoppas ni fick uppleva norrsken också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte så dumt alls faktiskt. Tyvärr fick vi ingen skymt av norrsken. Men det var helt grymt ändå!

   Radera
 4. Åh fy tusan vad jag är avundsjuk, trots snorkyla och allt (hellre för kallt än för varmt när man sover under metervis av is...). Vilken grej! Men det är ju liksom 200 mil härifrån, minst. Det får bli istället för eb utlandsresa någon gång antar jag :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är egentligen väldigt oförtjust i kyla, men det var värt varje lite rysning!

   Radera
 5. Helt UNDERBART att höra om er resa, även om jag är lite traumatiserad av att det var -42C och vad du var tvungen att ha på dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog ha posttraumatiska symptom tror jag...

   Radera
 6. Aaaaah, vilket underbart inlägg! Jag är så sugen på att åka. Kan bara föreställa mig allt ni har fått uppleva, även det mindre angenäma i form av kyla men kanske ställer man in kroppen på nåt sätt när man vet att det ska vara freeeeezing så att det blir lite lättare? Eller är det bara önsketänkande :-) Frågor på det kan du räkna med!

  Skönt att ha dig hemma igen med alla fingrar och tår i behåll!

  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att fråga på! :) Klart du ska åka!
   Kram!

   Radera
 7. Vilken häftig upplevelse! Jag avskyr kyla så för mig vore det nog ingen bra ide. Jag nöjer mig med isbaren på Liseberg. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr också kyla, desto häftigare upplevelse när man väl fick gå utanför sin lilla box. jag lovar!

   Radera
 8. Oh lord, har du inte träningsvärk i tårna? Vilken grej ändå, en sån som inte glöms i första taget och att dela den med rätt personer gör ju det hela så mycket bättre. Och vi som tycker att vi har kallt i sovrummet med våra 15 grader...

  Kram till dej och välkommen till värmen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha joo det borde jag ju ha. Det var en helt grym helg, verkligen.

   Radera
 9. Så jädra coolt! Jag skulle verkligen också vilja åka dit. Men sen är det ju det där med att frysa, som jag hatar... Jag kommer hem/in från -4 och drar på mig raggsockor i ett hus med mer än +20 i... Men jag skulle ändå vilja. Vilken upplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hatar ju också kyla, men det var det verkligen värt!!

   Radera
 10. Häftigt någon gång i livet vill jag oxå dit:) Ska leta rätt på dig på instagram.
  Linssoppan verkar riktigt god gjorde oxå linsoppa i dag men lite annan smaksättning.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 11. Vilken resa! Wow! Och jag instämmer med Charlotta att du beskriver det helt fantastiskt! Tack för att vi fick se en del av äventyret! Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails