torsdag 11 juli 2013

Den jävla sorbeten

Ibland har man tur. Ett erbjudande dimper ner framför näsan på en, och det passar både i tid och rum. Mitt Kök - Sverigeresan har landat i Bältesspännarparken i Göteborg. Jag hade privilegiet att bli inbjuden. Om jag är glad att jag tackade ja? Skojaru?!

Fyra kockar från juniorlandslaget, vin- och matexpterter, stjärnkockar, en matbar med bara svenska råvaror, matmarkand och tv-reportage ingår i konceptet vars mål är att få folk att upptäcka svensk mat och dryck. Vilken upptäcksresa sen. Här kommer några väl valda delar ur helkvällen. Feast your eyes on this ladies and gentlemen!

 Hallondrink med istapp från Ishotellet i Jukkasjärvi och Torneälv. Hur ballt?

Rökt sik - gulbetor - ägg royal - sikrom - sikmajjo - och små små krondillar. Kvällens bästa rätt om du frågar mig. Alla timmar av bloggande, så värt det! Vitt vin från Arilds vingård i Skåne till.

Bärs och burgare: Miniburgare på långkokt karré och ale från Åre Bryggcompagni.

Grillad njurtapp med lök och rilette (trådig paté) på högrev(?) och ramslöksmajjo. En Merlot från Blaxsta Vingård i Sörmland serverades till.
Jag betonar: Svenskt rött vin(!).

Provocerande god hallon- och gräddfilssorbet ("Alltså den här jävla sorbeten") med lakritsmadeleinekaka och lemon curdfyllda färska hallon. Haaaa-alle-lujah! En krispig iscider från Brännlands satt fint till.


När vi trodde kalaset var över: ett dignande kakfat med sju sorters kakor. Man fick äta hur många man ville!

Passa på nu göteborgare - de är kvar till lördag förmiddag. Drop-in eller boka plats. En helkväll, en smårätt eller bara en drink. Nästa anhalt för denna kringresande matcirkus är Falkenberg och sen Helsingborg. Vill du läsa mer om gårdagen, kika in på Lindas blogg!

Jens Dolk och Lisa Lemke presenterar kvällen.

Tack för en förträfflig kväll alla trevliga, smarta, roliga och duktiga människor! Tack för att jag fick ta del av upplevelsen.

18 kommentarer:

 1. Men åhhhh, behöver inte säga så mycket mer...

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. U N D E R B A R T ! ! !

  Jag är galet avis, men unnar dig såklart, russinet! Stor kram

  SvaraRadera
 3. Tack för länkning och tack för trevligt sällskap igår =) Jag har grubblat på när jag ska hinna testa hallon- och gräddfilssorbet hela dagen. Nyckeln till att lyckas måste ju vara att hitta så där magiskt goda hallon! Det är ju säkert jätte..lätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva, vad trevligt det var!
   Skogshallon måste det varit, det blir att gå ut på rövarjakt ;)

   Radera
 4. Fanns det något vegetariskt att tillgå? Annars var det nog tur att jag inte hade tid att gå, haha! Ser väldigt fint ut, hursom. Och glassen låter grymt god!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade de säkert fixat! De hade en del vego på menyn tror jag minsann.

   Radera
 5. Härligt att ni kunde vara med på det, det gäller ju att ta chansen när den dyker upp. Såg ju på IG att de sökte Göteborgsbloggare och att både Malin och Emmy tipsat om er. Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Ja, vilken dag ni hade! Fy fasiken vad ni läskade oss på Insta! Dreglade över varenda bild! Kul för dig. Synd för oss. Och för de matbloggande göteborgarna som inte var i stan. :-P Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var förträffligt! Jag hade inte så höga förväntningar om jag ska vara ärlig, så det blev en toppenkväll. KRAM

   Radera
 7. Detta missade jag helt tyvärr. Ibland är man alltför uppbokad på sin semester. Man missar guldkornen på hemmaplan. Bilderna är verkligen frestande! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att man blir hemmablind, verkligen...
   Jag tror de kommer tillbaka nästa år!

   Radera
 8. Vad kul, jag menar, vad GOTT! Kul att de reser runt och presenterar svensk mat på svenska råvaror!

  SvaraRadera
 9. Herregud vad det grämde mig att jag inte kunde gå. Sååå mycket gott!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du hade gillat det lika mycket som vi gjorde! Nästa år så!

   Radera

Related Posts with Thumbnails