Tårtbotten
D20 cm
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 msk hett vatten
Jag hittade en finfin tabell hos Tårtkalas med mängder och mått till olika stora tårtbottnar.
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda försiktigt ner mjölblandningen varvat med vattnet i äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter, 175 grader.
Fyllningen till tårtan bestod av skumbananfluff och weinernougatfluff, som gjordes på följande sätt. Dessa blev jag riktigt nöjda med, och det var inte ens svårt.
Skumbananfluff
100 gram skumbananer
3 dl grädde
Gör så här
Klipp skumbananerna i mindre bitar. Häll grädden och bananerna i en kastrull och värm på, låt det inte koka. Värm tills bananerna har smält, ställ in i kylen tills smeten svalnat, det kan ta upp till 4 timmar. När krämen svalnat, vispa upp den till ett fluff med elvisp.
Wienernougatfluff
120 gram weinernougat
3 dl grädde
1 msk marsanpulver
Gör så här
Gör likadant som med skumbananerna. När du vispar upp den kalla krämen, tillsätt marspulver för en fastare konsistens.
Hur man gör sen för att få fram en tårta kan ni nog lista ut själva.
Jag valde att, i sann arkad-anda, att göra tre mindre tårtor föreställandes Pac Man och två spöken. Färgad grädde och godis kan göra den vanligaste tårtan unik.
Hahaha, fantastiska! :,)
SvaraRaderaSnygg ny header förresten!
Tack ska du ha! Ja, de är charmiga ;)
SvaraRadera