fredag 14 januari 2011

Buttergoosecake

Förra våren gick det någon slags smörgåstårtehysteri på mitt dåvarande jobb. Det var vad som hade vunnits, någon hade dragit hem storvinsten på hästar, en annan fyllde år, en tredje ville fira att en resa hade bokats. Så i apburen (det officiella inofficiella namnet på vår avdelning) åts det smörgåstårta på löpande band en tid. I och med att det fanns folk av isländskt, turkiskt, brittiskt, indiskt, polskt och irakiskt ursprung i gruppen (det fanns även en och en annan svenskättling) så talades det en stor del härlig svengelska. Således, när det serverades smörgåstårta var det "Buttergoosecake" som ropades ut.

Smörgåstårta är ju vi alla vet en riktig höjdare, speciellt om den är hemmagjord. Så här kommer Tant Russins mammas recept.

Smörgåstårta

En tårta

1 paket Juliakaka (fast den verkar ha utgått ur Pågens sortiment? Hönökaka som substitut)
1 stor burk lätt creme fraiche
2 burkar tonfisk
1 burk gröna ärtor (sådana mjuka ni vet)
1 stort äpple
1 stor rödlök
salt
svartpeppar
cayennepeppar
chili
eventuellt dill

Gör så här
Hacka löken och äpplet fint. Blanda samman med övriga ingredienser, krydda efter smak och behag. Varva på Juliakakorna, helst görs tårtan dagen innan för att den ska götta till sig ordentligt. På den översta kakan brer du ett tunt lager med creme fraiche så att garneringen håller sig på plats. Garnera med ett urval av salladsblad, kallrökt lax, räkor, ost, övriga grönsaker, kapris, räkor, rom med mera med mera. Ta det du gillar helt enkelt!Sandwich layer cake heter för övrigt smörgåstårta på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails