Smörgåstårta är ju vi alla vet en riktig höjdare, speciellt om den är hemmagjord. Så här kommer Tant Russins mammas recept.
Smörgåstårta
En tårta
1 paket Juliakaka (fast den verkar ha utgått ur Pågens sortiment? Hönökaka som substitut)
1 stor burk lätt creme fraiche
2 burkar tonfisk
1 burk gröna ärtor (sådana mjuka ni vet)
1 stort äpple
1 stor rödlök
salt
svartpeppar
cayennepeppar
chili
eventuellt dill
Gör så här
Hacka löken och äpplet fint. Blanda samman med övriga ingredienser, krydda efter smak och behag. Varva på Juliakakorna, helst görs tårtan dagen innan för att den ska götta till sig ordentligt. På den översta kakan brer du ett tunt lager med creme fraiche så att garneringen håller sig på plats. Garnera med ett urval av salladsblad, kallrökt lax, räkor, ost, övriga grönsaker, kapris, räkor, rom med mera med mera. Ta det du gillar helt enkelt!
Sandwich layer cake heter för övrigt smörgåstårta på engelska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar