tisdag 4 januari 2011

Flygplansmat

Det har varit tomt på bloggen några dagar. Kan bero på att jag har gått med i dethäringa nätverket Facebook (äntligen! tänker ni), men mest beror det på att jag har varit utomsocknes. Inte bara utanför kommunens gräns, utan även rikets. Nyår spenderades nämligen i härliga Spanien, närmare bestämt knappa timmen med bil från Alicante.

Innan avfärd och ombordstigning så bjöd jag hela högen på middag, vem vet när vi skulle få mat nästa gång, det var trots allt Ryanair vi flög... Mellan packandet, koordinerandet och yrandet glömde jag givetvis att ta ett kort, men ni får hålla tillgodo med en lånad bild.

Laxlasagne

6 port

200 gram skivad rökt lax
225 gram frusen bladspenat
400 gram färska champinjoner
200 gram räkor utan skal
1 purjolök
lasagneplattor
50 gram smör
3/4 dl vetemjöl
2 dl vitt vin
5 dl mjölk
3 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten och krama ur den. Hacka purjolök och champinjoner, stek dessa och lägg undan. Fräs också på spenaten tills den är urvattnad. Gör en béchamelsås av smör, mjöl, vin, mjölk och 2 dl av osten.
Varva ingredienserna i en stor ugnsfast form: Varva allt i en stor ugnsfast form, börja och avsluta med ostsås. Strö den sista osten över och grädda i drygt 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Det här receptet åker direkt in i "Receptboken" (den vältummade), så underbart god som den var!
    M+P

    SvaraRadera
  2. Tack, kul att höra!
    Det blir en "keeper"

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails