lördag 9 oktober 2010

Inverterad cupcake

Cupcakes. De är goda, och de kan bli fantastiskt fina har man ju sett hos talangfulla blogginnehavare. Jag har inte än riktigt fastnat i cupcaketräsket, mest på grund av två anledningar. Först: hur i hellsike undviker man att äta upp alla godingar själv? Två: om man nu skulle ha hittat någon/några som man vill ge godsakerna till, hur transporterar man dem utan att förstöra dem helt? Någon som vet? Tips mottages med tacksamhet.

Jag fick kompromissa lite i veckan när jag tog med bakelser till jobbet (ja, de är bortskämda). Istället för att ha klet ovanpå muffinsen, så hade jag istället i muffinsen. Smart där!
Jag använde mig av ett vaniljmuffinsbasrecept från Boken, och improviserade lite under processen.

Bärmuffins med vaniljgömma

12 st

4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 gram smör rumstempererat
2 dl standardmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl frusna hallon och blåbär

6 msk marsanpulver
2 dl mjölk

Gör så här
Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på en deciliter mjölk. Rör till en slät fast smet. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda ner i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp, ju mindre man vispar desto bättre. Vänd i bären. Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Klicka på en knapp matsked av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen sjunka in i smeten. Grädda i ugnen i drygt 25 minuter, håll koll på dem så att de inte blir för torra.


Resultatet blev en muffin med en god frasig yta, en mjuk insida och en kletig mumsig fyllning. Inte dumt alls om jag får säga det själv. Äts med fördel kalla så att vaniljkrämen kommer till sin rätt.

4 kommentarer:

 1. Hej! Surfade förbi och såg din fråga om hur man transporterar cupcakes. Ja, kan va lätt klurigt.. men det finns så kallade cupcake carriers man kan köpa. Kakburken.se hade en kombinationsgrej där man kan ha både tårta och cupcakes (Tårtbox 3st i 1):
  http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2222

  Själv hoppas jag att den här hittar sig till Sverige:
  http://cupcakestakethecake.blogspot.com/2009/04/cupcake-carrier-what-do-you-think.html

  Förutom cupcake carriers så finns det "engångslådor" för cupcakes som man kanske mest använder när man ger bort cupcakes, men de fungerar ju som transportmedel också. Finns massa olika på kakburken.se

  Om man inte vill lägga pengar på extra lådor så brukar jag själv köra med lådor jag har hemma, som är tillräckligt höga.. sen lägger jag i lite aluminiumfolie så att de ligger stilla :) Fungerar det också men kanske inte lika smidigt som lådor!

  SvaraRadera
 2. Wow vilken utförlig beskrivning, det tackar jag för! Jag sätter också mitt hopp till att någon börjar importera de behållare som fanns den andra länken du gav.
  Tack igen!

  SvaraRadera
 3. Jag brukar faktiskt bara transportera själva muffinsen och sedan spritsa på och dekorera när jag kommit fram. Annars ställer jag dem tätt, tätt, tätt på en bricka så de inte kan röra på sig.

  SvaraRadera
 4. Tack Anna för tipsen!
  Bagaren och Kocken har en trevlig lösning på problemet:
  http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=223933&cat_id=166

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails