söndag 25 juli 2010

Till ostbrickan, part II

Jag tänker nog aldrig ysta och lagra min egen ost, men efter fikonmarmeladen var jag sugen på producera ännu en beståndsdel av ostbrickan. Knäcke, hur svårt kan det vara tyckte jag. Det var lurigare än man trodde, speciellt att få knäckebröden att se hyfsat aptitliga ut. Dessutom gällde det att ha koll på tiden jäkligt noga, steget från bleka knäckebröd till mörkbruna är tidmässigt väldigt litet...

Knäckebröd
6 st små rundlar
25 g jäst
1,5 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk brödkryddor
0,25 tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
flingsalt
sesamfrön

Gör så här
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda i salt och kryddor samt mjölet. Dela i ungefär 6 lika stora delar. Låt jäsa i tjugo minuter. Kavla ut runda (försök iallafall), riktigt tunna bröd och flytta till en plåt med bakplåtspapper. Stör över flingsalt och sesamfrön, kavla igen för att få dem att fästa. Tryck ut ett hål i mitten (förslagsvis med ett shotglas) och pricka brödet med en gaffel. Grädda bröden två i taget i 250 grader tills de får fin färg (ungefär 3-5 minuter), vänd brödet efter halva tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails