söndag 18 juli 2010

Fina fisken!

När det ska krubbas fisk här i hemmet finns det fyra alternativ, av vilka hälften knappt kan räknas som fisk, och de övriga två kommer i frysta kuber. Det handlar om fiskbullar, tonfisk på burk, fryst hoki eller lax i portionsförpackningar. Inget att skryta med för två Göteborgsbor.

Dags för ändring tyckte jag och köpte färsk torsk. Och kors i taket, jag fick till och med assistans i köket. Betyget blev fyra tummar upp, det vill säga samtliga tummar vid matbordet.

Torsk med grillad paprika och parmesan
4 normala portioner
600 gram färsk torsk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
150 gram grillad paprika
1 liten gul lök
skalet av en halv citron
2 dl lätt creme fraiche
100 gram parmesanost eller liknande
0.5 dl färsk basilika

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnfast form. Lägg i torsken, salta och peppra. Täck fisken med den grillade paprikan. Hacka löken, riv citronskalet och osten och blanda med creme fraichen. Klipp i basilikan. Fördela krämen över fisken och grädda i ugnen i 20 minuter.
Koka färskpotatis och sockerärtor.

Lite syrligt, lite salt, väldigt mumsigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails