söndag 25 juli 2010

Destination Rumänien

Budapestrulle är inte min favorit. Mest på grund av de konserverade mandarinerna, smakar ju gammalt. Men själva marängen i Budapestrullen är ju mumsig, och jordgubbarna är ju sjukt goda nu, så jag bakade en variant av bakverket, vi kan kalla den Bukarestrullen.

Bukarestrulle
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver
100 g finhackade hasselnötter

2 dl vispgrädde
vaniljsocker
ett halvt paket jordgubbar

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½ dl i taget och vispa med ca 1 min innan du tillsätter mer. Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Vispa inte. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt (kladdigt! använd en stor sprits). Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, det vill säga vispad grädde med lite vaniljsocker och färska skivade jordgubbar. Rulla ihop, kantskär och garnera. Bjud svärmor så ligger du bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails