Helgen var som ni vet, en riktigt fin en. Badar man kan man lika gärna ta med sig några musslor hem. Glöm inte att kolla med Fröken Mussla (031-60 52 90) hur statusen på molluskerna är i ditt område.
Moules marinières
3 förrättsportioner
1 kg blåmusslor
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 dl vitt torrt vin
1 dl vatten
1 dl hackad persilja
1 krm vitpeppar
Gör så här
Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, dra bort "skägget". Lägg musslorna i en bunke med kallt vatten. De som flyter ska du slänga. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull. Häll i musslorna, vinet, vattnet, persiljan och vitpepparn. Låt koka häftigt under lock tills musslorna har öppnat sig, ca 5 min. Släng dem som mot förmodan fortfarande är slutna. Servera i djupa tallrikar med en bit bröd för att fånga upp såsen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipKjxmpAoIq2iQHwZ_ksXXQKVewq1SRoeKS8WshEbDpmESmQukV5Y-QvBUZ4Zlc-ijivYoOXXlmA9wgCbRGOLQFc1o_hFvdRSCONkhavROsI8tGNVDHN96rn1AVwDSrYikSITvMvk3tnwM/s320/musslingar.jpg)
Det bör tilläggas att en sådan anrättning tarvar ett torrt, vitt vin, tex en Riesling, som serveras vid en skrämmande låg temperatur. Heaven here we come..........!
SvaraRadera/Pa
"Tant Russins bak" har värvat en alldeles egen Bengt Fritiofsson!
SvaraRadera