Svamppaj med purjolök och timjan
75 gram smör
1 dl kesella
1.25 dl vetemjöl
1.25 dl grahamsmjöl
svamp, tills du skäms! Jag tog två nävar torkad på plus ca 2 dl fryst förvälld
2 purjolökar
1 vitlöksklyfta
olivolja
3 ägg
1 burk creme bonjour örter
1 dl riven västerbottenost
1.5 dl mjölk
1 halv kruka timjan
salt
svartpeppar
Gör så här
Börja med pajbotten: nyp ihop smöret och mjölet, arbeta med kesellan ihop till en deg som ska stå i kylen ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter.
Tina svampen, eller blötlägg den eller hacka den, beroende på vilken typ av svamp du ska använda. Skiva purjolökarna och vitlöken. Fräs svampen, lägg i lökarna efter ett tag. Salta och peppra, ställ undan pannan. Rör ihop creme bonjour, mjölk, ägg, ost, salt och peppar. Hacka timjan och rör i. Häll svampfräset i pajskalet och fördela äggsmeten ovanpå. Grädda i 35-40 minuter, alltså tills pajen känns fast och har en fin färg.
1-25dl deciliter vetemjöl. Är inte det lite väl oprecist angiven mängd?
SvaraRaderaVad menar du? ;) Tack för heads up, jag har ändrat till 1.25 dl nu.
RaderaJag menade grahamsmjöl... åååå slarv....
SvaraRaderaDet är lätt att det blir fel när man slarvar, det vet jag det ;)
Radera