Kärleksmums
1 st D24 form
150 gram smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
70 gram mörk choklad
75 gram smält smör
1 msk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
strössel
Gör så här
Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en smord och bröad rund form med avtagbar kant. Hacka chokladen i bitar och tryck ner i smeten. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över kakan och toppa med strössel.
Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en smord och bröad rund form med avtagbar kant. Hacka chokladen i bitar och tryck ner i smeten. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över kakan och toppa med strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar