Känner du dig lite mer experimentell i köket än vad jag var ikväll (filmjölk och knäcke) vill jag föreslå den här varianten på pasta med tomatsås. En bra blandning av hetta och alkohol, lite som veckan i Marbella kan man säga.
Vodka arrabbiata
kanske 3 portioner
4 röda chilis
6 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
4 ansjovisfiléer
1 burk krossade tomater
salt och nymalen svartpeppar
6 cl vodka
1 citron
färsk pasta
Gör så här
Använda en vass liten kniv och stick små hål i chilifrukterna. Värm oljan i en traktörpanna på medelvärme, lägg ner chili och låt dem ta färg - ca. 5 minuter. Skala och skiva vitlök tunt. Hacka persiljekvistar och tillsätt med vitlök och ansjovis. Låt steka under omrörning tills vitlöken tagit lite färg. Vänd ner tomater och vodka, salta och peppra. Låt sjuda i kanske tio minuter. Grovhacka persiljan och riv citronen. Koka pasta och vänd ner i såsen. Toppa det hela med citronzest och persilja.
Sprattus sprattus, hahahahaaaaaa. Jag döööör!
SvaraRaderaEller hur!? Älskar't!
Raderaåh, arrabbiata åt vi jättemycket när vi precis flyttat till göteborg. nu har jag fasen inte lagat det på flera år. tack för påminnelsen!
SvaraRaderaHär trodde jag att jag hade kommit med nåt nytt ;)
RaderaMånga härliga latinska namn. Själv gillar jag grus grus (trana) och alkis alkis (älg).
SvaraRadera4 chilis? Låter hett!!
Alkis alkis! Ha ha!
RaderaSprattus, sprattus passar väl bra på firrarna, kanske även på oss när vi fått lite vodka innanför västarna:) Den där vodkan gör i alla fall susen i köttfärssås, det har vi testat, så i en tomatsås huttar vi den gärna!
SvaraRaderaKram på dej, kära Kim, hoppas helgen har varit snäll mot dej!
Ha ha precis!
RaderaMUMS låter tokgott fina Kim kram Sofia
SvaraRaderaTack Sofia! Kram på dig!
Radera