fredag 19 september 2014

Toppen

Träningsvärk i låren, i dagarna sex. I onsdags, när jag var på yoga för att mjuka upp musklerna lite, ville jag bara lägga mig ner i fosterställning och snyfta "Jag tror något är traa-ha-haasigt".

Men vet ni, det var så jävla värt det! Att ta sig upp (och NER icke att förglömma) på Sveriges högsta punkt, Kebnekaises sydtopp, var nog något av det värsta och det bästa jag gjort. Hela helgen, med frystorkad mat, russin och nötter, 65 liter packning, ankelvärk, våningssängar, soluppgång, isande kulingvindar, rinnande näsor, helikoptertur, svidande trampdynor, fjorton nyanser av gult i fjällbjörkarna, fjällstationsmiddagar i strumplästen är ett minne för livet.




Vi gjorde det tamigfan, och vi gjorde det otroligt bra! Johanna och Fredrik - tusen tack för idé, sällskap, reseledande, humörhöjande och genomförande. Och tack vädret för att du gav oss en lucka. Jag vill även tacka min egen kropp och min inneboende tjurskalle som gjorde ett jävligt bra jobb. Tackarrr.



De har kakorna borde rimligtvis vara utmärkta fjällvandrarkakor: protein, choklad och nötter. Vad mer kan man behöva? Tack Ann-Louise för receptet!

Chokladiga kakor med svarta bönor
16 st

1 burk kokta svarta bönor
2 msk rapsolja
3/4 dl kakao
1/4 tsk flingsalt
1 nypa cayennepeppar
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter
+extra flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och klä en med bakplåtspapper. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa till en jämn smet tillsammans med olja, kakao, salt, cayennepeppar och vanilj. Rör ner äggen och vänd sedan ner choklad och nötter. Klicka ut smeten på plåten. Strö lite flingsalt på varje kaka och grädda dem i knappt 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Förvara i kylen. Eller ta med dig upp på 2100 meter, du väljer.


I helgen blir det raka motsatsen: storstadsliv i Stockholm!

20 kommentarer:

  1. fy f-n vad du är bra : ) hurra grattis vilken höjdare! ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Herregud, vilken upplevelse! Kan vara värt lite värk här och där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha ja speciellt nu när träningsvärken är borta :)

      Radera
  3. Efter att hört din berättelse och sett dina bilder blir jag sugen på att fjällvandra eller ska vi säga bestiga ett berg?! Jag som trodde att jag aldrig skulle känna det igen. Grymt inspirerande! Tänk vad vi kan och orkar om vi bara bestämmer oss!
    Kakorna ska jag testa hur som helst, även om jag inte knatar uppför något berg. Har bakat brownies på liknande vis som dyker upp på bloggen i veckan.
    Riktigt roligt att ses i helgen! Hoppas vi snart ses igen. Kraaaaaam.
    P.s. Och så räknar jag med finfina #flamingofredagar framöver ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 50% i huvudet, 50% i benen :)
      Jaaa, superkul att ses! #flamingofredag commin' up!

      Radera
  4. alltså, vilken grej! det är ju tamejtusan helcoolt att ha bestigit kebnekaise, inte alla som kan skryta om det. nåt att berätta för barnbarnen sen du! och alla andra du träffar också. om jag vore du skulle jag bara börja stoppa lite random folk på stan och berätta det för dem bara för att jag skulle varit så stolt!

    kram!

    SvaraRadera
  5. Så häftigt!! Bra jobbat, Kim!! Helt klart ett minne för livet. Blev ruskigt sugen på friluftsliv nu! :) Kram

    SvaraRadera
  6. Well done, you! Vilken jäkla prestation! Helt klart en dröm att få komma upp dit någon gång. Ska bara bli lite o-gravid och liiiite mer vältränad innan dess :=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackarrrr! Ja, bebis får komma ut först! Sen!

      Radera
  7. Du bara fortsätter att imponera på oss, fasen vilken grej det där med att fjällvandra och som om det inte räcker så smäller du till med Kebnekaise ovan på allt! Grattis, så säger man väl, till bedriften! Nu undrar vi bara vad du ska ge dig på nästa gång:)

    Kramar till dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar tackar! Ja, vem vet vad som är nästa grej haha.

      Radera
  8. Men fy tusan vad cool du är! Världens coolaste Kim skulle jag våga anta. Så mycket spännande du hittar på. Och jag som bara svansar runt i lilla Glommen. ;-)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha tack snälla du! Coolast i stan - det är jag det ha ha.

      Radera
  9. Bra jobbat har en dröm att bestiga detta berg jag med:)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails