I vintras lagade jag passande nog den här goda soppan, inspirerad av Sara. Nästan som om jag redan då visste..? Creepy.
Nikkaluoktasoppa på mitt vis
~6 portioner
4 dl strimlad vitkål
2 mellanstora morötter
1 hel liten purjolök
1 vitlöksklyfta
300 gram (qourn-)färs
smör att steka i
2 msk dijonsenap
3 msk tomatpure
2 lagerblad
1/2 tsk sambal oelek
13 dl vatten
2 buljongtärningar
salt
svartpeppar
1/2 dl hackad färsk persilja
Gör så här
Strimla lök och riv morötter. Fräs färsen i smör i en stor gryta. Låt kål, lök, vitlök och morötter steka med några minuter. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, sambal, vatten och buljong. Låt sjuda på svag värme i drygt 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med persilja.
Fasen vad ballt att ut och vandra! Klart du skulle hänga med. En termos med Nikkaluoktasoppa i ryggan också kanske? :)
SvaraRaderaHa det gott nu, ta hand om dig!
Ja gud, det hade vart toppen med varm soppa på toppen! :)
RaderaAlltså, det är ju nästan värt ett icke-byte på söndag, bara för att få sej dej i skägg...:) Fast, vid närmare eftertanke - not!
SvaraRaderaI flera många år trodde vi båda att det hette lickaluckasoppa, lite pinsamt när vi fick veta det rätta ordet och kom på att vi gått runt om sagt det andra namnet på fullaste allvar...
För övrigt så fortsätter du att imponera på oss med att säga JA till allt kul som poppar upp, det där med att bestiga Kebnekaise kan säkert bli ett häftigt äventyr!
Lycka till,
kramar
HA HA HA rolig felhörning! :D
RaderaWow, så häftigt! Hoppas ni får det toppen!
SvaraRaderaToppen var ordet! ;)
RaderaDet låter ju alldeles underbart, och SÅG underbart ut på bilderna också! KRAM!
SvaraRaderaDet var galet. GALET!
RaderaSEr underbart ut... själv är jag född och uppvuxen i Kiruna och har varit i Kebne och Nikka.....underbart....
SvaraRaderaUnderbart var ordet!
Radera