söndag 7 september 2014

Se rött

Man har en helt grym helg med båt, grillning, bad (naket är bäst ingen protest), Vättlefjällsvandring och rödvinsmiddag i förortsidyllen. Så kommer det en lömsk liten söndagsångest krypande på förmiddagen. Vad är det för stil, va?

Jag lagade en vegansk fåraherdspaj (mer om den en annan gång) och bakade rågsiktbullar och kände ett tag att jag lyckats jaga bort olustkänslorna. Men så smällde det till i brevinkastet och där låg reklam från SvP. Och om det är något som ger dålig känsla upphöjt i 40 000 miljarder är det rasistisk skitpropaganda och dess avsändare (det inkluderar dig också Jimmie, försök inte).

Förra söndagen var mycket bättre, för då trillade det in mycket trevligare saker på hallmattan. Mamman och pappan kom på besök och bjöds på middag som jag hittat inspiration till hos Charlotta. Kärlek på tallrik och kärlek vid bordet.

Grönsakspasta med örtskum
4 port

500 gram cocktailtomater
salt
svartpeppar
olivolja

2 stora morötter
1 liten zucchini
3 vårlökar
salt
svartpeppar
citron
balsamvinäger
2 dl edamamebönor

2 dl färska örter
2 dl matlagningsyoughurt
1 dl mjölk
1 dl bubbelvatten
salt
svartpeppar

färsk pasta

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, dela tomaterna och lägg med snittytan upp på en plåt. Ringla över olivolja. Strö över salt, svartpeppar och kanske 1/2 tsk socker. Rosta i ugnen kanske 40 minuter.

Skala morötterna. Fortsätt sedan strimla morötterna med potatisskalaren. Skär zucchini och lök i tunna remsor. Vänd ner grönsakerna bland tomaterna och tillsätt lite mer olja, salt, peppar, lite balsamvinäger och en skvätt pressad citronsaft  Baka i ytterligare 10 minuter tills grönsakerna är mjuka med tuggmotstånd. Vänd till sist ner bönorna.

Koka pastan. Mixa örter med yoghurt, mjölk och vatten tills du har en fluffigt skum. Smaka av med salt och peppar.

Fördela pastan på tallrikar, lägg på en rejäl hög grönsaksröra. Toppa med några matskedar örtskum, flak av parmesanost och kanske några droppar tryffelolja.


PS. Rösta med hjärtat OCH med hjärnan och för ett rättvisare samhälle för alla. (Förihelvete). Puss!

20 kommentarer:

  1. ja, nu får det väl bannemej vara nog med det här blåbruna orättvisa skitsamhället! upp till kamp!

    pastan tar jag gärna lite av däremot. kanske inte nu för nu har jag nyss ätit lunch, men ikväll kan du väl komma förbi med lite? bra! fint! ses då!

    SvaraRadera
  2. Lät toppen, ja inte reklamen, men MATEN! Och med det där örtskummet på toppen blir det dessutom så lyxigt. Lånar genast idén...

    SvaraRadera
  3. Ja jag ska fan rösta med hjärtat! Och i hjärtat finns det inte plats för någon Åkesson, den saker är säker! Magen har dock plats för pasta med örtskum just nu! Det ser jävligt gott ut!!!!

    SvaraRadera
  4. Röstat har vi gjort, båda med hjärtat absolut!
    Den där söndagsångesten är verkligen ingen höjdare, smart drag att laga bort den. Och smart av dina föräldrar att låta dej äta bort den med en sån lyxig middag, örtskum det låter nåt det:)

    Kramar till dej

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig middag och bästa tänkbara sällskap vid bordet! Visst är det nästan så att man känner sig lite kränkt när budskap man inte vill höra dimper ner på ditt eget hallgolv! Hade jag en kamin som på landet skulle jag elda upp det...

    Skönt att söndagen är över :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag börjar bli allvarligt orolig för Sverige. Dessa hemska partier börjar få alldeles för många anhängare. Och människor jag trodde mig känna visar sig ha otroligt rasistiska åsikter. Otäckt är vad det är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tyvärr gör man ibland hemska upptäckter i sin krets... Ledsamt.

      Radera
  7. Vi har en skylt på dörren där det klart och tydligt står att vi inte vill ha reklam från SD. Skyltarna finns att hämta i Sossarnas valstugor. Jag håller tummarna för ett regeringsskifte och att framtiden bär med sig bättre integration i Sverige, mer solidaritet och en himla massa god mat från alla jordens hörn!

    SvaraRadera
  8. Jag skulle kunna använda edamamebönor i alla mina maträtter bara för den fina färgen de ger, nästan så att den goda smaken bara är en bonus! (;

    SvaraRadera
  9. Jag var på SvP:s tal här på stan - ja, inte för att lyssna på dem förstås. Bara för att förundras över hur fel folk kan hamna. Man undrar ju hur de växt upp. Blir mörkrädd. Vi får trösta oss med god mat!

    SvaraRadera
  10. Så mumsigt detta lät och ser ut! Bokmärkes!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails