fredag 29 augusti 2014

Glöden

Ni vet när man på söndag kväll tänker "Nämen, en helg på det här hade suttit fint"? Just den känslan hade jag när jag låg och försökte somna, med värkande ben (pga stått och gått en hel helg) och värkande smilband (pga glad av Global Picnic). Tack alla ni som kom ner till Kanaltorget och gjorde festivalen till den succén det faktiskt blev. Massa nya medlemmar till föreningen, fantastiskt spännande mat, mängder med positiv energi och feedback, talangfulla artister och glada matförsäljare. Sådant här blir jag lycklig av. Vill du också ha en varm magkänsla, men missade festivalen? Oroa dig icke, här har du räddningen:

Inlagd chili
200 gram chilifrukter
1/2 röd paprika
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
4 svartpepparkorn
1 tsk salt
2 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
2 msk strösocker

Gör så här
Skölj chilin och paprikan. Skär i mindre bitar. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull, låt koka upp och småsjuda i ett par minuter. Sätt fläkten på fullt ös, kokande vinäger luktar... ganska så mycket. Låt svalna, häll på väl rengjord burk och förvara i kylskåp. Ha till... allt?


Så kom den välbehövliga helgen. Jag ska bara ta det lugnt. Träna lite, äta god mat och sova mycket. För det behöver jag. Ta hand om er vänner.

13 kommentarer:

  1. Ja, gäsp! Jag är dödstrött. Skönt med fredag, mmmmhm. Ta hand om dig!

    SvaraRadera
  2. Ja, nu hade vi ju fredag redan igår, så den riktiga fredagen är som en bonusfredag för vår del:) Men oavsett om den är riktig eller inte, så är den alltid lika välkommen, att vila upp sej och bara köra på gehör är finfint!

    Hoppas du får det riktigt skönt,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bonus-, falsk, riktig, extrafredag - kalla det vad ni vill! :)

      Radera
  3. Feeling HOT HOT HOT! Tjusigt värre! Och du, grattis i efterskott din lilla snorgärs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du! Men jag sörjer att vi inte ses snart... :(

      Radera
  4. Så jävla trist att vi alltid missar Global Picnic! Buhu!!!!

    SvaraRadera
  5. Det blev aldrig något besök på Global picnic. Tyvärr! Brukar ju vara trevligt!

    SvaraRadera
  6. Den här veckan har jag gått runt som en zombie ! Vem vet om jag ens kommer släpa mina ben till helgen! Kanske bara faller ner som en trött pöl eller nått! Kanske skulle behöva en burk av din dunderchili!
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Det här ska jag göra med mina chilisar när de har mognat! Berra äter inlagd chili till allt, så det kan bli en fin överraskning till honom. Blandar man dessutom olika färger och styrkor kan det blir riktigt trevliga inläggningar.
    Snart ses vi! Kramar!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails