måndag 19 augusti 2013

Slut som artist

Eeeeeeehhh. Om en skulle ta och blogga också kanske? Inspirationen har trutit, och så även tiden. Och det är svårt att blogga om mat när man typ lever på mackor och restaurangmat. I helgen var i Stockholm och levde runt. Först hos Lotta som bjöd på en riktig helkväll och sen hos M&M som ställde till med en jäkla bröllopsfest. Till på köpet har jag börjat jobba igen idag. Inte konstigt jag är trött!?

Jag höll nästan på att glömma (yeah sure): jag har ju fyllt år också! Trettio! Detta har jag försökt fira så bra jag kunnat. Festival, rosévin, öl, blombud, presenter, grattishälsningar, champagne och skaldjur. Nöjd? Oh ja.

För första gången på flera veckor ställde jag mig i köket förra helgen och trollade fram något mer avancerat än mackor. Det blev en paj, en favorit i repris kan man säga. Ursprungligen från Moma såklart (det är ju rom i).

Piñacoladapaj
150 gram mjukt smör
1 dl ströråsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 burk sötad kondenserad mjölk
saft och zest från en lime
1 1/2 dl kokosflingor
drygt 1 msk rom
1 ägg
1 stor burk avrunnen krossad ananas

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop smöret, sockret, mjölet och bakpulvret till en deg. Tryck ut degen i en 24 cm form (eller som jag gjorde i portionsformar) och ställ in i kylen i minst en kvart.

Rör ihop kondenserad mjölk med lime, rom och kokos. Blanda sedan i ägget och ananasen. Häll i formen. Grädda i ca 40 minuter i mitten av ugnen, lägg över folie när pajen fått färg. Servera med löst vispad grädde eller krämig vaniljglass.

11 kommentarer:

  1. Hugaligen, det låter som livet har spunnit på i 190 för ett russin, men det verkar bara ha varit roliga dagar som dragit förbi!

    Vi grattar tant igen, hipp hipp hurra!

    Kramar till dej!

    SvaraRadera
  2. Nä, man får prioritera här i livet! Blogga kan man göra hela hösten! Vilken paj! Onsdag?;)

    SvaraRadera
  3. Fullt ös medvetslös, som det ska vara i perioder så man uppskattar att få vara lite rastlös sen ;)

    Ja tack, jag tar en sån paj eller två! Grattis i efterskott också! :D

    SvaraRadera
  4. äääh, bloggschmogg. man måste ju leva lite också, så att man har nåt att blogga om!

    jag säger som sofie, den där följer väl med i morgon? rom är väl en slags ost?

    SvaraRadera
  5. Titta vad du har grävt fram i Moma-arkivet, den var det länge sedan jag gjorde, men den är ju inte mindre god för det!

    Slut är bara förnamnet, somnade kl: 20.00 i soffan med kläderna på och datorn i famnen igår kväll, tur att sonen kom hem och bäddade upp sängen så jag slapp sova så hela natten.

    Så himla trist att jag inte fick till det i torsdags, men nästa gång- då jäklar!!

    SvaraRadera
  6. Åh, vilken härlig paj! Helt klart ett måste-prova-recept. Den bokmärker vi (jag och mina löss)!

    Blogga lär man väl hinna sen med - jag tänker bli en bloggande pensionär jag, då har man ju ingenting (?) att fylla dagarna med annars. Jag hoppas att vi fortfarande ses och har matbloggsträffar när vi är gamla, så att något kul händer ;)

    SvaraRadera
  7. Leva bör man, annars dör man. Eller hur var det nu?

    Tack för besöket - halvt medvetslös dagen efter är smällar man får ta :-)

    Trevlig helg och kram!

    SvaraRadera
  8. I hear you sister! Varken haft lust eller tid att blogga senaste tiden. Blir kanske mer riktig mat när hösten kommer.
    Den där pajen låter ruggigt god. Men är det inte lite snålt med rom i, ho ho...

    SvaraRadera
  9. Jag kan instämma med dig också kära Russinet. Sommar, sol och semester har väl inte ökat på blogglusten men vi tar nya tag nu inför hösten! Viktigaste är ju att man tycker det är kul, blir det ett tvång så är det definitivt inte roligt.

    Jodå, jag hängde med i era bravader eller åtminstone det ni visade på IG :) Härligt att träffas sådär. Tycker pajen låter jättegod och för mig får det gärna vara helt utan rom i... nej jag är ju inte så förtjust i sprit. Kram på dig!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails