måndag 17 oktober 2011

The totally terrific Trapani trip

Kära blogg,

det känns som om jag inte gett dig den uppmärksamhet du förtjänar på senaste tiden. Mycket annat har kommit emellan, så som socialt liv (ni vet det utan dator inblandad, kommer ni ihåg?), träning och italiensk weekend. Man jag har tänkt på dig mycket, det har jag. Du är med mig nästan jämt.

Speciellt i helgen var du med mig i tankarna. Konstigt vore det väl annars när jag var iväg till världens bästa mat-land! Nej jag har inte varit i alla länder, men lite var stans har jag ätit både det ena och det andra, och kommit fram till att Italien mättar mig bäst och även mest.

I torsdags kväll lyfte vi från Göteborg City (ahahahaha) Airport mot Trapani Sicilien. Ett glas rött vin och sen snusade vi sött både jag och syrran, nästan ända fram. En bokad transfer väntade på oss och tog oss till ett vansinnigt charmigt lägenhetshotell med tre (!) egna terrasser.

 
 Värre utsikt kan man ha

Vi vaknade senare på natten av världens regn och tänkte att det var självaste fa-an också. Men när jag vaknade några timmar senare sken solen på oss och vi upptäckte att hotellet låg alldeles i vattenbrynet. Gott kaffe finns i varje gathörn, thank god, och efter en macka och nämnda kaffe var vi redo för att röra på våra små taxben.


Det ligger en lite stad, Erice, på ett berg ovanför Trapani, dit det går en linbana. Detta fick bli dagens utflyktsmål. Linbanan var värd den långa promenaden dock, då den bjöd på tjusig utsikt.


Ungefär halva vägen upp mot berget sa det bara foff och vi åkte rätt in i en mjölkig dimma. Lite creepy, vi fick lite Silent Hill-vibbar. Väl uppe i Erice låg hela staden inhöljd i en dimma. 

Dramatiskt värre!
Lunch, en promenad i staden och lite shopping (tack Pernilla för tipset om pistage-pesto) åkte vi ner igenom dimman igen.
Resten av dagen spenderade vi med att promenera lite till, äta gelato, läsa böcker.
 
 Glass i bulle. I'm stunned.

Middag intogs på populära Tentazioni di Gusto. Jag åt, förutom den obligatoriska Insalata Caprese, den trapanska specialiteten couscous med fisk, som smakade himmel (och hav).


Couscous. Till denna fick man en skål fond som man hällde lite som sås på. Sjukt gott!
 
Matkulturen på Sicilen är delvis influerad av Nordamerika, därav couscousen. Sis valde bläckfiskcarpacchio (god!) och Risotto (också god!). Restaurangen bjöd förutom på fin service också på ett glas Prosecco, stort plus!
Dag två bjöd på lite sämre väder, uj uj uj vad det blåste! Vi spenderade dagen med att ströva omkring i gamla stan, besöka fiskmarknaden, fönstershoppa, äta glass och eftermiddags-snack.
Bolognese i ris. Fritera. Grymt snack!

Tjejen som jobbade på hotellet hjälpte oss att hitta en restaurang för kvällens middag, och vilket ställe sen. Det är precis så jag föreställer mig ett italienskt hak. Ljudligt, lite stökigt, sjukt charmigt och gudomlig mat! Jag åt en pasta med kumminkryddad korv och champinjoner som jag sent kommer att glömma. Jag dog lite.
Bilden gör i vanlig ordning inte maten rätta, men jag vet att ni förstår.

Tidig avfärd morgonen efter, så redan klockan 11 var vi tillbaka i ett kallt Göteborg. Underbart är kort! Men ändå underbart.

Förutom pistagepesto och många fina minnen fick jag även med mig någon form av bett. Alltså, först trodde jag att jag skaffat mig värsta muskulösa armen, men det visade sig vara något form av bett som svullnat till sjuka proportioner. Fortsättning följer om den italienska böldpesten....

Arrivederci Sicilien!

11 kommentarer:

  1. Huga, låter inte alls något vidare... Italiensk böldpest!
    Något som däremot låter väldigt intressant är all den goda maten och Italien, ytterligare ett land på vår önskelista! Restauranger som bjuder på bubbel, ja tack!

    SvaraRadera
  2. Socialt liv? Vänta... Jag tror att jag har ett vagt minne av det någonstans, mellan läxör och bloggen... ;)

    Det låter så sjukt fint att få åka dit, och vad många härliga bilder, hoppas ni hade det superbra!

    Friterad bolognese och ris? Haha, och det är inte amerikanskt? Wow, jag är förvånad och imponerad!

    Och vilken linbana!

    Waaah! Jag vill också!!

    SvaraRadera
  3. Åh, italien!

    Svar; Deras buffé är toppklass! Haha, yey me! Jaså, synd att jag inte använde quorn till denna då. Vet du hur länge tävlingen pågår? Veckans matsedel är ju redan spikad, men som alltid väntar ju en ny en runt hörnet :)

    SvaraRadera
  4. Nu längtar jag tillbaka till Sicilien, Taormina. Vi var där förra sommaren. Fantastiskt ställe.

    SvaraRadera
  5. Å, Italien, det i särklass bästa med det landet är att det är en omöjlighet att få taskigt kaffe!

    Ps.
    Nu sitter jag här med mina två ledsna heja-heja plakat OCH två biljetter till Årets Hemmakock, som jag febrilt TIGGDE ihop för att kunna komma och heja på dig och Remsan! Men jag får väl spara plakaten till nästa år!

    SvaraRadera
  6. Gud. Sååå avundsjuk, men glad att du verkar ha haft en toppenhelg (bortsett från den italienska böldpesten...)

    Jag lovar att bjuda på knäckebröd på skördefesten! Har dessutom lite experimenttankar med det också... men det berättar jag inte! ;P

    SvaraRadera
  7. Gud, så härligt! Aj löööv Italien!! Hoppas pesten är övergående!

    SvaraRadera
  8. Mårtenssons, ja den sjukdomen är ny den! Jag tror jag just uppfann den. Italien är underbart!

    Alexandra, those were the days... Ha ha, ja lite amerikansk-inspirerat är det allt.

    Rebecka, Yey Italien! Hmm.

    Helena, jag är jättesugen på att åka tillbaka till Sicilien.

    Moma, stort plus för Italien med kaffet!
    Ha ha du är för go du... Spara plakaten! Ha det så kul imorgon!

    Plommonet, ja det var super! Och pesten verkar ha lagt sig lite... Ser fram emot skördefesten!

    Sofie, Meee tooo!

    SvaraRadera
  9. Underbart! Vi var också i Sicilien aldeles nyss. Vilket fantastiskt matland det är, Italien. Vi hade också resväskan hem full med pistagepesto, pistagemjöl, parmesanostar och sicilianska kryddblandningar. Man ska akta sig för matsouvenirbutikerna dock, det går lika bra med vilken större livsmedelsbutik som helst (ca halva priset för samma varor...eller en tredjedel jämfört med flygplatsshoppen). Vi har varit i bla. Trapani och Palermo tidigare när vi rest utan barn. I år hyrde vi hus i Alcamo Marina. Bästa barnstranden, lugnt och långgrunt + inte så mycket turister överallt. Billigt också.

    SvaraRadera
  10. Låter härligt Tove! Jag ångrar lite nu att jag inte köpte med mig mer mat-grejer hem... Får åka tillbaka helt enkelt!

    SvaraRadera
  11. åh vad avundsjuk jag blir! var på sicilien för några år sedan, helt underbart! och bröd och glass, vilken rysare haha!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails