torsdag 20 oktober 2011

Facit

Svaren var många på "gissa grönsaken/frukten/den organiska tingesten" i förra inlägget.
Sabeltand, enorn rättika respektive jordnöt. Bra gissningar! Sen ramlade det in både Dudhi och kalebass, vilket båda visade sig vara rätt. Amy berättade att den är vanlig i Indien och att hon brukar få det hemma hos sin mamma.
Kärt barn har uppenbarligen många namn för flaskkurbits var ett tredje namn som dök upp under fortsatta efterforskningar. Tydligen kan man även använda dessa gurkväxter till att göra instrument och skålar. En googling på flaskkurbits, och jag hamnade på flera länkar om bantingsmedel... Extra Super Fast Slim Powder - Yeah. Nog med fakta-utspottande, nu har vi ju svaret! Då återstår bara den viktiga frågan, är den god?

En annan form på kalebassen. Källa.

8 kommentarer:

 1. Kul att jag kunde upplysa om detta! Jag hade i bakhuvudet att den heter något annat men nu fick jag ju reda på att den har fler namn, kul! =)

  Den är god men man ska inte äta den rå... tillaga gärna i indiska bhajia, shaak (gryta) eller parantha. Googlar man får man upp både recept mm. Annars kan ni ju vänta ett tag så kanske det dyker upp på min blogg ;)

  Det som icke är att förglömma är att den är jättenyttig som grönsak! Den ökar även spermieproduktionen hos män sägs det enligt gammal indiska hörsägen ;)

  Ni får gärna tipsa mig om indiska recept ni vill se på min blogg så ska jag försöka att vara er till viljes! (Ursäkta Tant Russin men jag ville gärna ta tillfället i akt, hoppas det sista stycket var okej att skriva!) :)

  SvaraRadera
 2. hm, jag som trodde det var en orm som blivit förstelnad av en italiensk trollkarl. typ.

  men va? nu blir jag ju jättenyfiken! vem känner du som känner min karl? och hur i hela friden kom ni fram till det? och jag gillar att bli lite stalkad, det får mig att känna mig viktig ;)

  SvaraRadera
 3. Okej, har jag aldrig hört talas om, inte konstigt att jag inte hade en aning ;) Jag var inne på Pernillas linje ;) Ska bli spännande att se vad du lagar till med den!

  SvaraRadera
 4. Amy, den där grönsaker verkar vara bra till mycket... ;) Klart du får ta tillfället i akt, inga problem. Kul med indisk mat, jag ska fundera på vad för recept jag skulle vilja se hos dig!

  Pernilla, åh bra förslag! :) he he ja du... det kanske var när förfäljde dig hem från jobbet en dag och... näää. Svarar i din blogg!

  Alexandra, vad man lär sig eller hur? Hmm undrar om man kan få tag på den någonstans här i gbg, då kan det mycket väl dyka upp något spännande recept.

  SvaraRadera
 5. Jag såg det här och kom att tänka på dig: channa är samma som kikärter :-) http://caribbeanpot.com/fry-channa-done-a-bit-healthier/

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Jahaja, då vart det en kalebass:) Det är som så här att det finns en förtorkad variant i Ankis fars gillestuga, en sådan som kan användas som instrument. Fröna inuti skramlar runt, vet inte hur många barn som skakat på den genom åren:) Smakats på den har det däremot aldrig gjort, tror inte någon visste att man kunde käka den när den köptes (vi snackar minst 30 år sen). Vart den är köpt har vi ingen aning om, bör vara på något utlandssemester.
  Sådärja, där har du förklaringen till varför vi hade våra aningar:)

  Nu önskar vi dej en härlig helg!

  SvaraRadera
 7. Moma, men tack! Det ser ut som något för mig, det har du rätt i!

  Mårtenssons, aha ni har också en alldeles äkta kalebass i er närhet!

  SvaraRadera
 8. Nämen, är det sant? Kalebass är precis som Mårtenssons kök skriver. Som en jättemaraccas :) Har heller aldrig smakat den. Och trodde inte den kunde ta sig så lång form som den på bilden.
  Kul. Man lär sig saker här också :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails