fredag 28 oktober 2011

Pie heaven

Skördefest, vad säger ni om det? Låter väl trevligt? Det har ni rätt i, det var det. Det vet iallafall ni som var där igår: Åsa, Ann-Louise, Beata, Kristiina, Linda och Johanna. Tack för ert sällskap och allt gott! Speciellt tack till Åsa som bjöd på tak över huvudet.


Matbloggare som träffas för knytkalas, det är en dröm för varje mat-nörd det. Eller som vi sa igår: It's like pie heaven!

Kronärtskockspaj med spenat, rostad kryddig butternutpumpa, sötpotatispaj, rödbetsmuffins, pumpasoppa, knäckebrödet med stort K, äkta hemmagjord grynkorv(!) och minipajer med röbeta och morot. En kvällsbuffé som inte gick av för hackor. Jag ville äta upp allt, precis allt, men det blir sådana hemska utrymmesbekymmer då.

Bilder? Mjaaa... jag tänkte, så som många andra på träffen att "Alla andra tar ju med sig sin kamera". Precis. Men kika in på de andras bloggar så ska du nog få skymten av några av godsakerna.

Jag hade med mig nämnda minipajer, vilka jag absolut kan tänka mig att bjuda på igen. De är goda både varma och kalla. Varsågoda!

Minipajer med morot, rödbeta och getost
12 st

1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl kesella 1%
50 gram mjukt smör
1 krm salt

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
3 dl grovrivna rödbetor
3 dl grovrivna morötter
2 ägg
2 dl mjölk
1 rulle getost, 200 gram (vi vet den lilla rullen)
salt
svartpeppar
1 dl rostade pumpakärnor
4 msk flytande honung

Gör så här
Börja med degen. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Låt stå i kylen i minst en halvtimme, gärna längre. Värm ugnen till 200 grader.

Hacka lök och vitlök, fräs i olivolja. Ta pannan av plattan och blanda i rivna rödbetor och morötter. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Skiva getostrullen i tolv bitar.

Pensla en muffinsplåt med olivolja. Dela degen i tolv delar, som du rullar till bollar för att sedan trycka ut i muffinsplåten. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. När degen förgräddats stoppar du ner en lite näve rotfruktsröra i varje form. Häll på äggstanning, placera en getostbit på varje och toppa med pumpafrön och en klicka honung.



Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna lite och pilla sedan ut pajerna ur formen.


Vilken helg som väntar för ert favoritrussin! Jag hinner inte ens bli höst-deppig, vad är det här för stil? Så mycket roliga saker som väntar kring hörnet varje helg. Jag blir lite konfys och känner inte igen mig, för så här brukar det ju inte vara... Men kul, det är det!

Hursomhelst, imorgon kör vi igång första middagen i nya säsongen av Halv åtta! Lotta bjuder till festligheterna och vi har som sig bör höga förväntningar.

Men det får inte bli för sent eller för blött hos Lotta för min del, för på söndag morgon styr vi kosan mot Ruus Bakstuga. Japp, vi ska baka bröd i vedeldad ugn. Det ska bli himla mysigt! Pizza till lunch är planen! Jag återkommer med rapport om både Halv åtta och bakstugan.

Med en sådan här helg framför mig, känns det rätt gött att vara hemma en fredagkväll. Skrota runt. Äta lite fruktsallad. Kasta ett halvt öga på Skavlan.

Ha en bra helg, det tänker jag ha!

15 kommentarer:

  1. åh, vad mysigt det låter, jag vill också vara med och träffa matbloggare! Kränärtskockspaj, sötpotatispaj OCH de här minipajerna! Vilken otrolig lyx! Mums vad gott <3 Ha en underbar helg nu (som att du skulle kunna något annat med de planerna) ;)

    SvaraRadera
  2. Yay! Tack för receptet och dina pajer blev genialiskt goda höstdelikatesser.

    SvaraRadera
  3. Ja, man missade verkligen något. Vet hur gott det kan vara. Nästa gång. Kanske innan jul? Julgodis i massor???:)
    Mini-pajerna låter ju ljuvligt goda!

    SvaraRadera
  4. Kul med bloggträffar! Och vilka rätter sen då, yummie! :)

    SvaraRadera
  5. Dessutom var de vansinnigt tjusiga och f'rggranna, precis s[nt som beh;vs i h;stm;rkret!

    SvaraRadera
  6. men vilket recept! älska gratinerad getost!

    SvaraRadera
  7. Men hallå, varför måste ni bo så långt bort allihopa, det är inte bussigt tycker jag!

    SvaraRadera
  8. Även om jag inte är något för getost så måste jag säga att detta ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
  9. Åh så gott det där lät! Tur att ni som var där är flitiga bloggare (olikt mig på sista tiden...) så att jag kan se vad jag missade. Fantastiskt trevligt låter det hur som helst =) Nästa gång...!

    SvaraRadera
  10. Alexandra, du får styra upp något i din stad, eller helt enkelt ta och komma hit! Och så gott det var...

    Ann-Louise, åh tack!

    Sofie, yepp det gjorde du. Men det låter som om du haft mycket andra trevliga saker för sig du med!

    Amy, himla kul är det och himla goda pajer.

    Plommonet, eller hur? Mer färg!

    Karin, älska ost överlag! ;)

    Moma, come over to the dark side... (we have cookies).

    Helena, looks is everything eller vad säger man...? ;)

    Livsaptit, ha ha om du ser vad du missade så inser du att du måste hänga på nästa gång. :D

    SvaraRadera
  11. Harlig blogg du har och allting ser otroligt gott ut har inne :))
    Kramar,
    Nena

    SvaraRadera
  12. Mums! Tack för dem, Kim! Jag åt upp den sista till lunch idag ;) Haha och nä, det blev inte mycket till bilder. Mina blev dessutom mest mörka, suddiga och skeva. Men huvudsaken var ju ändå att vi träffades, åt gott och hade en urtrevlig kväll tillsammans :D

    SvaraRadera
  13. Nena, åh man tackar! :D

    Åsa, mums var ordet! Jag borde gjort några extra och "glömt" med hemma! Bildbevisen var klena, men som du säger var ju huvudsaken att vi sågs och hade det så bra! Jag måste beställa molekyl-boken snarast...

    SvaraRadera
  14. Detta måste vara de finaste (och troligen godaste utan att ha smakat) minipajer mitt öga någonsin skådat. Jag är inte stormförtjust i vanliga pajer så dessa var mer i min smak.

    SvaraRadera
  15. Remsan, detta måste vara den finaste komplimangen en paj har fått! De var förtjusande goda också.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails