onsdag 12 oktober 2011

Ett recept

Jag tänkte att det skulle vara på sin plats att bjuda på ett recept, det här är ju en matblogg och inte en dansblogg, eller hur?

Det är inte alltid jag gillar att laga mat. En vanlig vardag, lite trött, lite hungrig och utan fantasi, då känns det helt plötsligt ganska motigt att gå in i köket. Eller värre, att behöva handla först. Eller ännu värre, att behöva tänka ut vad man ska handla. Sällan kommer väl snilleblixtarna till en, men för någon vecka sedan så fick jag flyt och kom på att: det är klart vi ska äta pyttipanna! Ingen ful oxpytt från påse utan hemmagjord, med politiskt korrekta rotfrukter och massa bladpersilja. Visst det är en del hackande och skivande, men är man inte för hungrig så tycker jag att det kan vara lite terapeutiskt.

Då kör vi!


Potatis, sötpotatis, palsternacka, broccolistam, kålrot, morötter. Skäres i kuber, kokas tills de nästan är klara.
 
Zucchini och paprika. Hacka och stek.
 
 Släng upp det tillagade på en plåt, krydda efter behag.

  När pytten fått färg, toppa med rädisor (har sagt det förr men säger det igen, väldigt goda ljumma), stora vita bönor och fetaost. Jag hade i fetaost men 3% fett, den gummiga varianten just för att den ska hålla ihop vid omrörning. Persilja. Låt stå ett par minuter till i ugnen.


 
Serveras med ägg sunny side up och rödbetor. 

Så här gör alltså jag, mindre stekande mer ugnsbakande. Så slipper man försöka röra runt i en överfull panna. Färgglatt, nyttigt och jävligt gott! Inte dumt till matlåda heller.

11 kommentarer:

  1. Det här tänker jag göra väldigt snart. Lät mycket gott! Trevlig kväll :)

    SvaraRadera
  2. Mmm, låter ljuvligt! Och vilka härliga bilder! Jag älskar att blanda fetaost med rotsakerna i ugnen, bra tips att köpa den 3 procentiga, min brukar smälta lite väl mycket ibland ;) Det här låter MYCKET godare än färdig veg. pyttipanna <3

    SvaraRadera
  3. du måste ha dijonkräm till din hemmagjorda pytt också, blanda senap med creme fraiche och lite salt bara. MUMS! jag har aldrig köpt färdig-pytt i hela mitt liv, och tänker inte göra det heller. men jag håller med om att det är fruktansvärt motigt att ställa sig vid spisen ibland när man kommer hem efter en jobbig arbetsdag...

    just det, såg att din syrra skulle till sicilien. jag har varit i giardini-naxos på sicilien, så det är ju inte på samma ställe som hon ska till men ett tips är att köpa med sig så mycket siciliansk pesto som bara går hem. gärna den som är gjord på pistagenötter, aaah, så gott! (vill hon någon gång supa ner sina vänner eller bli väldigt full själv så ska hon köpa etna-vatten, destillerat vin. jag köpte en sån flaska till min bror, och han minns ingenting från att han drack första klunken...)

    SvaraRadera
  4. Så himla pedagogiskt inlägg, nu kan ju ingen skylla på att det är svårt att laga bra och god mat!
    Gott med fetaost i pannan, och vi kan hålla med om Pernillas smaktillsatts också, mums.

    SvaraRadera
  5. SAn, ja det tycker jag! Värsta nyttigheterna.

    Alexandra, Iofs smakar ju inte fetaosten lika gott när den är nästintill fettfri, men den håller sig i form ganska bra. Finns det färdig veg-pyttipanna?

    Pernilla, oh det ska prövas! Dijon är ju smask. Inte bara syrran ska till Sicilien, utan även jag så det blir till att blogga om siciliansk pesto framöver verkar det som. Etna-vatten... låter.... effektivt.

    Mårtenssons, eller hur? Nästan så att en nyfödd fattar?

    SvaraRadera
  6. Känner igen den där matproblematiken som kan uppstå lite då och då. Och nu när man har barn är ju måltiderna extra viktiga. Förr kunde man ju fuska lite mer...

    SvaraRadera
  7. Aaah! Så gott. Perfekt sätt att frossa i alla goda grönsaker som finns nu.

    SvaraRadera
  8. Mums, det där såg färgglatt och gott ut!

    Annars är "fulpytt" en av de saker jag kan köpa färdig på påse om det verkligen krisar, den och fiskgratäng med dillsmak, men sedan är det stopp, basta!

    SvaraRadera
  9. Jag antar att du numera är i världens bästa land och äter världens bästa mat och har det världsbäst :=) NJUT ordentligt av semester, hördu!

    SvaraRadera
  10. Tant Gul, jag kan fortfarande fuska thank god.

    Helena, tack! Riktigt gott!

    Remsan, ja man glömmer ibland av alla goda grejer i grönsaksdisken...

    Moma, Fiskgratäng! En favvo-fulis hos mig också.

    Charlotta, TACK! Vi njöt!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails