söndag 27 juni 2010

MMM Paj....

...är det dom flesta brukar säga när dom smakar denna paj. Den innehåller allt en maträtt ska ha för att klassificeras som awesome: Grädde, kakor, kola och banan. Da shizzznick helt enkelt!

Ingredienser
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gr digestivekex
75 gr smör
1 tsk kanel
2 bananer
3 dl vispgrädde
Lite mörk choklad (eller kakao)

Gör så här

Först kolasåsen – den måste göras i god tid. Ställ den oöppnade burken med sötad kondenserad mjölk i en gryta och täck den med vatten, låt det hela koka upp, sänk värmen och sjud burken i 2-3 timmar. Se till att den är täckt med vatten hela tiden. Låt svalna i burken innan du öppnar – det tar någon timme.
Medan kolasåsen kokar kan man förbereda pajskalet. Krossa kexen (jag brukar använda mixer men det går bra med plastpåse och kavel också) Lägg de krossade kexen i en skål med smält smör och kanel. Rör ihop till en smulig pajdeg, häll ut den i en pajform och jämna till den tunt och snyggt i formen. Baka i ugn 225° i ca 10 minuter. Låt sedan pajskalet svalna.
Bred ut kolasåsen i pajskalet, täck med de skivade bananerna. Täck dem med flisad choklad, och sedan med den vispade grädden. Dekorera med lite mer flisad choklad eller sikta kakao över som dekoration. Låt gärna pajen stå kallt en stund innan du serverar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails