torsdag 10 juni 2010

Berlin schmeckt wunderbar!

Matildchen och undertecknad sågs i Berlin för att se vad denna omtalade stad hade att erbjuda. Perfekt timing vädermässigt, men vi bommade båda på skovalet. Converse är icke att rekommendera för storstadspromenader.

Här kommer en sammanfattning om den mat och dryck som intogs under två turbodygn i den tyska huvudstaden. Vi gick ut starkt med en second breakfast på Alexanderplatz och jag avslutade med en svårtuggad smörgås på Tegels Flughafen.
Däremellan inmundigade vi en salig blanding av currywurst och pommes (Berlins nationalrätt), schnitzel, entrecote, vandrarhemsfrukost (över förväntan), Pringels, burgare med Fuck You Fries (på ett ställe som hette White Trash) och en (av mig) efterlängtad dessertbrownie. Som alla vet är det viktigt att få i sig vätska i tjugofemgradig värme, och det tog vi fasta på. Öl, lemonad med vodka, vatten (faktiskt), vin utgjorde västkeintaget.


Bäst på hela resan var i och för sällskapet tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte annat än att hålla med. Mycket god mat blev det men bäst av allt var ändå sällskapet. Detta borde göras om minst en gång per år!

    SvaraRadera
  2. Ja! Årlig "götta sig - resa"! Budapest nästa?

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails