söndag 9 maj 2010

Släng ihop en maräng

Ni vet när man går och drar i skafferidörren och kylskåpsdörren och garderobsdörren för att man tänker att kanske kanske kanske någon har gömt något gott där?
Ni vet känslan när man egentligen vet att det inte finns något gott där, för det fanns det ju inte för tio minuter sedan heller?
Och så är man för lat för att gå och handla?
Precis en sådan dag är det idag. Beror med största sannolikhet på söndagsåkomman "boredom". Då får man agera på eget bevåg och ta fram elvispen. Dessutom fick jag tillfälle att använda min sprits som legat oanvänd i snart ett år.

Rosa maränger
(ca 20 st små)
2 äggvitor
1/2 krm citronsaft på flaska
1 dl strösocker
röd karamellfärg

Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Det är viktigt att bunken och elvispen är rena och torra. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa. Lägg i sockret, lite i taget. Vispa tills du kan vända bunken upp och ner ovanför ditt huvud (eller någon annans), utan att du får en marängperuk. Rör i några droppar karamellfärg.
Spritsa ut till små maränger på en bakpappersklädd plåt. Grädda i närmare en och en halv timme utan att öppna ugnsluckan. Låt svalna på galler.

Eventuellt blir det marängsuisse (swiss? svisse? svisch? va fan) ikväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails