torsdag 7 januari 2016

tjugohundrafemton

Som ni har väntat och längtat! Här kommer det: mitt 2015.

Året började rätt "flängigt" och satte ribban för hela första halvåret tycker jag. Jag drack Sangria i ett ljummet Sevilla i januari (tack jobbet). Lotta och jag gjorde soft buns och jag odlade ostronskivling i köksfönstret. Gick på massa konserter, där en butter Mark Lanegan slog undan benen på mig och Annika Norlin fick mig att gråta. Mer kultur: teater om både främlingsfientlighet och mens. En åttarätters på Bhoga - MUMS! Jag försökte varva ner med en yoga-helg på Klädesholmen.

Under våren gjordes ett par matrelaterade utflykter i Gamlestan där vi utforskade bland annat det arabiska, persiska och etiopiska köket. Tack främst Jenny för sällskap! Global Picnic tog och gav mycket energi: vi fixade peruansk matlagningskurs, mexikansk after work och vad som kom att bli en av sommarens höjdpunkter: ett magiskt Global Kitchen mitt i Botaniskas Örtagård. Det blev också ett succéår för matmarknaden med 12000 besökare. Galet!

Sommaren ja, jag minns den som fin och solig - men det var den tydligen inte(?!). Den kickstartades i Berlin och sen var det dags för en välbehövlig vecka i varma Spanien. Mer musik: Jens Lekman i en gammal smedja i Jonsered. Längsta mannen på jorden fick mig på gott humör. Pet shops boys var bäst på hela WoW, såklart. Jag slängde mig ut ur ett plan på 4000 meters höjd. Chefs Menu på Bastard i Malmö fick mig så nöjd så. Smörrebröd i Köpenhamn och så kom vi äntligen iväg på den däringa lax- och skaldjurskryssningen vi pratat om i ungefär hundra år. Jag köpte en ny cykel!

En era gick i graven när mamma och pappa i höstas flyttade från barndomshemmet. Men nytt är oftast bra. Och så bra det blev sen! Jag fick möjlighet att bila lite i Norge, en i dubbel bemärkelse vacker tjänsteförmån. Möhippa + bröllopsfest för finfina paret som bjöd på en pastarätt jag fortfarande kan komma att tänka på. Små bilutflykter med en varm hand och stopp för fika. Emil Jensen på Storan!

Jag omfamnade julen som aldrig förr och klädde inte mindre än två granar. I slutet av året tog jag ett stort kliv utanför bekvämlighetszonen i ett par lånade pjäxor. Jag lärde(?) mig åka utförsskidor vid 32 år ålder. Det ni!

Jag ser spänt fram emot det nya året. 2016, jag välkomnar dig.

Ett av 2015 års höjdarrecept: linsfärslimpa.

6 kommentarer:

 1. Hejsan, vilket rese-år (nej inte resår!) du haft!!! Lite avundsjuka är vi allt...
  Bastard ska vi in till i det närmaste för att äta tillsammans med vår vapendragare när det gäller spännande restaurangbesök, Freddy. Linsfärslimpan är testad, med beröm godkänd och väntar på att bli återbloggad i vårt kök.

  En finfin fortsättning till dej Kim
  kramar !

  SvaraRadera
 2. Nicholas Edward borde väl få vara med också :)Gott nytt 2016

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är ju så självklart att det inte behöver skrivas ner! (Tack för påminnelsen ;))

   Radera
 3. tycker att du verkar ha haft ett alldeles förträffligt år, det var du bannemej värd!

  sparar receptet på linsfärslimpan, det låter som något värt att testa.

  nu ser vi fram emot ett GOTT nytt år med många goda fina MBT's och massa god mat. Kram på dig Kimpa!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails